-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 17

Prokuratūra užsibrėžė intensyvinti kovą su ekonominiais nusikaltimais, daugiau bendrauti su žiniasklaida

Prokuratūra per artimiausius kelerius metus tikisi sustiprinti kovą su ekonominio ir finansinio pobūdžio nusikaltimais bei aktyviau bendrauti su žiniasklaida. Tokie tikslai keliami 2013-2015 metų strateginiame veiklos plane, kurį neseniai patvirtino generalinis prokuroras Darius Valys.
Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra
Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Dokumente užsibrėžiama 2013-2015 metais konfiskuoto turto dėl neteisėtos veiklos vertę padidinti nuo 2 mln. litų iki 2 mln. 300 tūkst. litų.

Plane taip pat numatomi konkretūs skaičiai, kiek turėtų būti ištirta atskirų nusikaltimų: neteisėtų praturtėjimo veikų ištyrimą padidinti nuo dešimties 2012 metais iki 25 2015-aisiais, kontrabandos ir susijusių nusikaltimų – nuo 220 iki 230.

Plane taip pat užsibrėžtas tikslas, kiek turėtų būti nuteistųjų dėl korupcinių nusikaltimų – jų skaičius turėtų augti nuo 160 šiemet iki 187 2015 metais.

BNS pasiteiravus, ko siekiama plane tiksliai įvardijant planuojamą nuteistų asmenų ir atskirų nusikalstamų veikų skaičių, Generalinė prokuratūra nurodė, kad taip siekiama „prokurorų veiklą labiau orientuoti į prioritetinių nusikalstamų veikų atskleidimo ir tyrimo rezultatus, o ne procesą“.

„Tokie kriterijai nustatyti siekiant suintensyvinti kontrabandos, neteisėto praturtėjimo, pinigų plovimo, elektroninių, sunkių korupcinių ir sunkių organizuotų nusikaltimų atskleidimą ir tyrimą“, – teigė Generalinės prokuratūros komunikacijos skyrius.

Strateginiame veiklos plane taip pat numatoma, kiek spaudos konferencijų turėtų rengti prokuratūra. Dokumente numatoma, kad prokuratūros atstovai šiais metais turėtų teikti 115 komentarų žiniasklaidai, 130 komentarų – kitąmet ir 145 komentarus – 2015 metais.

Šiemet Generalinei prokuratūrai numatoma 40 komentarų žiniasklaidai ir spaudos konferencijų, teritorinėms prokuratūroms – po 15.

BNS paklausus, kokiais kriterijais remtasi nustatant tikslų planuojamą spaudos konferencijų skaičių ir kodėl numatomas komentarų žiniasklaidai skaičiaus augimas, Generalinė prokuratūra nurodė, kad remtasi ankstesne patirtimi.

„Prokuratūra siekia tapti dar labiau atviresne visuomenei paaiškinant prokurorų priimtus sprendimus, informuojant visuomenę apie pradėtus, baigtus ar nutrauktus ikiteisminius tyrimus, kt. svarbius prokuratūros įvykius, todėl numatytas komentarų žiniasklaidai didėjimas“, – teigiama BNS atsiųstame komentare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius