Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 05

Prokuratūros gimtadienio dovana D.Zvonkui: tariamo išprievartavimo byla nutraukta (papildyta D.Zvonkaus komentaru)

Vilniaus apygardos prokuratūra dainų autoriui ir atlikėjui Deivydui Zvonkui įteikė puikią gimtadienio dovaną. Ketvirtadienį vakare, pačioje darbo dienos pabaigoje, buvo nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl tariamo vilnietės išžaginimo. Šioje byloje pagrindinis vaidmuo buvo tekęs būtent grupės YVA lyderės Natalijos Zvonkės vyrui Deivydui.
Koncerto metu D.Zvonkų scenoje apsupo seksualios moterys raudonomis suknelėmis.
Deivydas Zvonkus / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą pasirašęs Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Nikolajus Kozliakas 15min.lt žurnalistui sakė, kad bylos nutraukimas D.Zvonkaus gimtadienio išvakarėse - tik sutapimas. Penktadienį atlikėjas švęs savo 32 gimtadienį.

„Net nebuvau atkreipęs dėmesio, kad artėja D.Zvonkaus gimtadienis. Tai iš tiesų kam nors gali atrodyti, kaip dovana. Tačiau nieko specialiai prie jokių datų ir gimtadienių nederinau. Tiesiog taip sutapo“, - 15min.lt žurnalistui sakė N.Kozliakas.

Ikiteisminis tyrimas nutrauktas „nenustačius, kad padaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių“. Teisininkų formuluotes išvertus į lietuvių kalbą, tai reiškia, kad D.Zvonkus jokio nusikaltimo nepadarė, merginos nežagino, taip pat nėra duomenų, kad jis būtų bandęs tai daryti.

Prokuratūrai nutraukus ikiteisminį tyrimą, iš karto kyla klausimas, ar baudžiamojon atsakomybėn neturėtų būti patraukta mergina, kitą žmogų apkaltinusi sunkiu nusikaltimu.

„Pagal byloje surinktą medžiagą, nėra tokio pagrindo. Kai mergina kreipėsi į policiją, ji tiesiogiai D.Zvonkaus nekaltino. Ji tvirtino, kad apie galimą nusikaltimą sužinojo iš kitų asmenų. Ji pati tiesiogiai nieko nematė, negirdėjo ir nejautė. Apie galimą išžaginimą ji esą išgirdo iš kitų asmenų. Byloje nėra duomenų, kurių pagrindu ją būtų galima patraukti atsakomybėn už sąmoningai padarytą nusikaltimą. Kitaip tariant nenustatyta, kad ji tyčia ir sąmoningai pranešė apie nebūtą nusikaltimą“, - sakė prokuroras.

Pasak N.Kozliako, pats D.Zvonkus turi teisę (ir tai jis jau yra padaręs) kreiptis į teisėsaugos pareigūnus dėl šmeižto ir prašyti, kad jį apšmeižę asmenys būtų nubausti.

„O man belieka išsiųsti nutarimo nutraukti ikiteisminį tyrimą nuorašus visoms suinteresuotoms šalims", - sakė pareigūnas.

Pats D.Zvonkus iš 15min.lt žurnalisto išgirdęs apie ką tik nutraukta ikiteisminį tyrimą sakė jau girdėjęs gandų, kad taip gali įvykti.

„Reikėtų savomis akimis pamatyti dokumentus, kad galėčiau iki galo džiaugtis. Kol rankose nelaikau „dokumentėlio“, negaliu būti visai laimingas. Nors, jei jūs sakote, kad taip įvyko, matyt, taip ir yra. Girdėjau, kad taip turi įvykti“, - sakė atlikėjas.

D.Zvonkus sakė, kad jis nežino, kokie duomenys yra surinkti byloje, net nematė jį kaltinusios merginos pareiškimo.

„Manau, kad viskam pasibaigus, išvysiu tuos dokumentus. Aš tik du kartus buvau apklausose, turėjau specialiojo liudytojo statusą, kuris nesikeitė. Apie bylos tyrimą ir tyrimo eigą manęs niekas neinformavo. Gal dabar jau sužinosiu daugiau“, - vylėsi dainų autorius.

Pokalbio pabaigoje 15min.lt žurnalistui palinkėjus linksmo gimtadienio, D.Zvonkus tarė: „Ačiū už sveikinimus. O mano gimtadieniai visada būna linksmi. Neabejoju, kad taip bus ir šį kartą“.

Rugsėjo viduryje vilnietė Gintarė policijai parašė pareiškimą, kuriame D.Zvonkų apkaltino išžaginimu. Pats atlikėjas visus kaltinimus nuo pat šios istorijos pradžios neigė. Jis, praėjus kelioms dienoms nuo šios istorijos pradžios, parašė pareiškimą policijai dėl šmeižto.

Tuo tarpu D.Zvonkų dėl išžaginimo apkaltinusi mergina vėliau patvirtino, kad nebeatsimena įvykio detalių, pati pradėjo abejoti savo teiginiais ir net norėjo atsiimti pareiškimą iš policijos.

Gintarė savo pareiškime policijai tvirtino, kad D.Zvonkus ją išžagino Vilniuje gyvenančio italo namuose. Pats italas žiniasklaidai papasakojo istoriją apie iš jo bute esančio stalčiaus dingusius pinigus, kuriuos jis vėliau rado merginos rankinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius