Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 10

Prokurorai aiškinsis, ar politikų telefoninių pokalbių stenogramos paviešintos teisėtai

Generalinė prokuratūra nusprendė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl politikų telefoninių pokalbių stenogramų ištraukų paviešinimo.
Kęstučio Trečioko liudijimas Seime ir Ričardo Malinausko citata iš slapta įrašyto pokalbio
Kęstučio Trečioko liudijimas Seime ir Ričardo Malinausko citata iš slapta įrašyto pokalbio / 15min nuotr.

Kauno apygardos prokuratūroje vasario 29 dieną buvo priimtas nutarimas nutraukti ikiteisminį tyrimą, kuriame aiškinosi galimą neteisėtą poveikį rengiant Vyriausybės nutarimą dėl kurortinių zonų panaikinimo. Kaip pažymi prokurorai, šio nutarimo kopija Seimo Antikorupcijos komisijai buvo pateikta atsižvelgiant į komisijos prašymą.

„Ištraukoms iš minimo nutarimo patekus į žiniasklaidą kilo vieša diskusija apie tokio pobūdžio informacijos, įskaitant ir nutarime cituojamų tam tikrų asmenų telefoninių pokalbių ištraukas, viešinimo teisėtumą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas sudarys sąlygas išsamiai ir objektyviai ištirti bei įvertinti tokios informacijos sklaidos atitikimą teisėtam visuomenės poreikiui žinoti sprendimų, susijusių su valstybės valdymu, priėmimo aplinkybes, bei tokios informacijos paskelbimo atitikimą Konstitucijos bei Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencijos reikalavimams, garantuojantiems asmens privataus gyvenimo neliečiamybę“, – sakoma generalinės prokuratūros pranešime.

Organizuoti ikiteisminį tyrimą ir jam vadovauti pavesta Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimo ir korupcijos tyrimo skyriui.

Paviešintos pokalbių išklotinės parodė, kad aplinkos ministras „tvarkietis“ Kęstutis Trečiokas Druskininkų merui Ričardui Malinauskui žadėjo „sužiūrėti“, „priminti kompanijai“ tvarkyti su Vyriausybės nutarimu susijusius reikalus. Ministras taip pat rugpjūčio pabaigoje yra žadėjęs merui „pasižiūrėti“, kad nutarimas „nueitų į Vyriausybę“.

Stenogramose matyti, kad Vyriausybės nutarimo priėmimo reikalus su K.Trečioku meras R.Malinauskas pernai telefonu derino kelis kartus, sakydamas, jog tai būtų naudinga teisme. Tuo metu vyko teismo procesas dėl vadinamojo Vijūnėlės dvaro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius