-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 21

Prokurorai aiškinsis Petro Gražulio išpažintį apie juodąją buhalteriją

Prokurorai aiškinsis parlamentaro Petro Gražulio išpažintį apie juodąją buhalteriją krikščionių demokratų partijoje. Partijos pinigus tvarkęs buvęs artimas parlamentaro bendražygis Ignacas Stasys Uždavinys tikina, kad jokios juodosios apskaitos nebuvo, pranešė LNK laida „Labas vakaras, Lietuva“.
Petras Gražulis
Petras Gražulis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Priminsime, kad ketvirtadienį svarstant „darbiečių“ neliečiamybės klausimą iš tribūnos kalbėdamas „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūnas P.Gražulis pareiškė, kad jam būnant krikščionių demokratų partijos sąrašuose partija taip pat turėjo juodąją apskaitą.

„Aš prisipažinsiu, būdamas Lietuvos krikščionių demokratų partijos valdybos pirmininkas, kada dar Vokietijos kancleris buvo Helmutas Kohlis, vežėme markes į Lietuvą partijai, vežėme ir iš Vokietijos, vežėme ir iš krikščionių demokratų Švedijos. Ir neapskaitėme tų pinigų. Aš asmeniškai atvirai ir drąsiai tai sakau. Ar aš galiu teisti kitus, kai tai darė, mūsų partijoj tai vyko? Gal mes buvome gudresni už V. Uspaskichą? Kaltė ta, kad jis vedė buhalteriją, o mes nevedėme: pasidalinome pinigus ir nėra popieriukų jokių. Štai koks skirtumas“, – tuomet kalbėjo P.Gražulis.

Vis dėlto parlamentaro pasisakyme yra neatitikimų. Biografijoje jis nurodo, kad Lietuvos krikščionių demokratų partijos valdybos pirmininku buvo 2001-2004 metais, o H. Kohlis kanclerio pareigas baigė eiti 1998 m.

Partijos pinigus tvarkęs buvęs artimas P.Gražulio bendražygis Ignacas Stasys Uždavinys tikina, kad jokios juodosios apskaitos nebuvo.

„Jis apšmeižė krikščionių demokratų partiją. Aš buvau tuo buhalteriu, tvarkiau partijos finansus ir aš žinau kaip ten buvo ir kas ten buvo. Ir tegul jis nekalba – jokių juodųjų buhalterijų nebuvo. Viskas buvo fiksuojama, tie dokumentai niekur neprapuolė. Mes visi žinom, kas yra P. Gražulis ir kokios jo kalbos, kai jis užsidegęs, kada savęs nevaldo“, – sakė I. S. Uždavinys.

Prokurorai aiškinsis ir spręs, ar pradėti tyrimą dėl P. Gražulio pasisakymų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius