Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 22

Prokurorai artimiausiomis dienomis apsispręs, ar Seimui perduos Laimutės Stankūnaitės dukros perdavimo metu filmuotą medžiagą

Generalinis prokuroras Darius Valys teigia, kad penktadienį arba vėliausiai pirmadienį paaiškės, ar bus Seimo laikinajai komisijai perduota filmuota medžiaga, kurioje užfiksuotas Laimutės Stankūnaitės vaiko perdavimas. LRT televizijos laidoje „Laba diena, Lietuva“ generalinis prokuroras D. Valys teigė, kad sprendimas bus priimtas penktadienį arba vėliausiai pirmadienį. Filmuotos medžiagos prašė Seimo laikinoji tyrimo komisija dėl „Drąsos kelio“ partijos frakcijos seniūnės Neringos Venckienės teisinio imuniteto panaikinimo.
Policininkai palieka Klonio gatvę
Policininkai palieka Klonio gatvę / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Neringa

„Laikinosios Seimo komisijos narių prašymas yra gautas. Šis prašymas yra perduotas ikiteisminį tyrimą organizuojančiai prokurorei, laukiame jos sprendimo. [...] Sprendimas bus priimtas šiandien arba vėliausiai pirmadienį“, – LRT televizijos laidoje „Laba diena, Lietuva“ sakė generalinis prokuroras D.Valys.

„Mūsų nuomone, šis vaizdo įrašo pateikimas yra ribojamas įstatymo. Šiuo atveju nukentėjusioji yra mažametė, o įstatymas dėl šios kategorijos bylų yra pasisakęs labai aiškiai – tokie duomenys neskelbiami“, – aiškino D. Valys.

Kalbėdamas apie Seimo nariams perduotą rašytinę vaizdo medžiagos kopiją, jis teigė, kad, jo manymu, tai informatyvesnis šaltinis.

„Mano nuomone, rašytinė kopija yra informatyvesnė nei vaizdo medžiaga, nes ten yra ir specialistų išvados dėl L. Stankūnaitei padarytų sužalojimų, liudytojų parodymai apie dalykus, kurių nesimato vaizdo įraše“, – LRT  televizijai sakė Generalinės prokuratūros  vadovas.   

Primename, kad laikinoji Seimo komisijos nariai iš prokurorų negavo vaiko paėmimo operacijos įrašo. Teisėsauga argumentavo, kad tokia bylos medžiaga neviešinama, nes joje užfiksuotas nukentėjęs nepilnametis asmuo.

Anksčiau buvo numatyta, kad komisija turi baigti darbą iki 25 d. ir paruošti rezoliucijos projektą, kuriuo pasisakys už arba prieš tenkinimą generalinio prokuroro prašymo leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti Seimo narės N. Venckienės laisvę.

Su tokiu prašymu į Seimą generalinis prokuroras D. Valys kreipėsi sausio 15 d. Jis iš viso nurodė šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius, pagal kuriuos norima N. Venckienei pateikti įtarimus.

Pasak generalinio prokuroro, ikiteisminių tyrimų metu surinkti duomenys leidžia manyti, kad N.Venckienė 2010 m. lapkričio 17 d. Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teisingumą vykdantį teismą.

Kėdainių rajono apylinkės teismas 2011 m. metų gruodžio 16-ąją nusprendė N. Venckienės mirusio brolio D.Kedžio ir jo sugyventinės L.Stankūnaitės dukrą, kurią globojo N.Venckienė, perduoti motinai.

Sprendimas, pasitelkus dideles policijos pajėgas, įvykdytas 2012 m. gegužės 17-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius