Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 06

Prokurorai baigė tyrimą dėl Muntiano veiksmų

Generalinė prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl buvusio Seimo pirmininko Viktoro Muntiano galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi organizavimo ir dokumentų klastojimo.
Viktoras Muntianas
Viktoras Muntianas / „Scanpix“ nuotr.

Ikiteisminis tyrimas paskelbtas baigtu, tačiau kada byla bus perduota teismui, dar tiksliai nežinoma, teigiama išplatintame pranešime spaudai.

„Šiuo metu vyksta įtariamųjų supažindinimas su bylos medžiaga, tačiau jo trukmė neprognozuojama, nes vienas iš įtariamųjų gavo traumą ir dėl pateisinamų priežasčių negali dalyvauti procese“, – sakė Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras A.Mažeika.

Po susipažinimo laikantis Baudžiamojo proceso kodekse numatytų procedūrų surašomas kaltinamasis aktas ir byla perduodama teismui.

Pernai liepą prokurorai buvusiam parlamento vadovui pateikė įtarimus dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi organizavimo ir dokumentų klastojimo.

Prieš tai Seimas panaikino V.Muntiano kaip Seimo nario teisinę neliečiamybę.

Pareigūnų duomenimis, V.Muntianas įtariamas 2007 m. birželį–gruodį organizavęs valstybės tarnautojo – Kauno apskrities viršininko pavaduotojo Virginijaus Vizbaro – piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi, siekiant asmeninės naudos dėl jam faktiškai priklausančio sklypo.

Be to, jis esą organizavo neteisėtą blokų įkasimą faktiškai jo valdomame sklype, taip siekiant imituoti neva senus pamatus, kad vėliau galėtų toje vietoje pradėti statybas.

Pagal Seimo statutą parlamentaras be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė, išskyrus atvejus, kai jis užtinkamas darantis nusikaltimą.

V.Muntianas visą laiką neigė kaltę. Tačiau esą nenorėdamas kompromituoti Seimo ir Pilietinės demokratijos partijos, kuriai tuomet vadovavo, politikas 2008 m. pavasarį atsistatydino iš parlamento pirmininko ir partijos lyderio pareigų.

 

 

 

 

 

 



 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius