Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 10 22

Prokurorai baiminasi masinių riaušių (atnaujinta 16.00 val.)

Kauno prokurorai tvirtina, jog tam tikros struktūros gali pasinaudoti po kruvinojo pirmadienio įvykių visuomenėje įsivyravusia suirute. Anot Kauno apygardos prokuratūros vadovo, su šia istorija susijusiems asmenims, teisėsaugininkams ar net institucijoms gali grėsti realus pavojus.
Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis
Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis / Tomo Grigalevičiaus nuotr.

„Viešoje erdvėje pastaruoju metu pasirodė daug spėlionių, interpretacijų, susijusių su šių įvykių tyrimu. Yra pasisakymų, skatinančių susidoroti su atskirais žmonėmis ar net institucijomis, – ketvirtadienį kalbėjo Kauno apygardos prokuratūros vadovas Kęstutis Betingis. – Čia gali slėptis organizuotas pradas. Įžvelgiame, kad taip kažkas gali siekti savo tikslų.“

K.Betingis teigė, jog viešojoje erdvėje teisėsaugininkai užfiksavo net tiesioginių raginimų smurtauti prieš tam tikrus asmenis, ir dabar atskleidė, jog visi tokie pasisakymai yra fiksuojami ir tikrinami.

„Noriu, kad žmonės, nežinodami, kas čia vyksta, neaštrintų situacijos. Mums dabar nereikia chaoso“, – teigė K.Betingis ir užsiminė, jog dar labiau įaudrinus visuomenę gali kilti netgi riaušės.

Papildyta 16 val. Kauno apygardos prokuratūros vadovas patvirtino, jog Drąsiaus Kedžio paieškomis užsiimančių pareigūnų grupė akylai seka visą žiniasklaidoje pasirodančią informaciją ir netgi stebi skaitytojų komentarus. Anot K.Betingio, už realius visuomenės kurstymus padaryti tam tikrą nusikalstamą veiką komentatoriams gali grėsti ir baudžiamoji atsakomybė.

Kiekvienu tokiu atveju yra žiūrima, ar slypi už to reali grėsmė, kas tą informaciją skleidžia ir kokių tikslų turi. Kai kurie tokie pasisakymai jau yra aiškūs, su akivaizdžiais tikslais. Ir mes negalime nereaguoti, kai viešjooje erdvėje yra tiek prisitvenkę neigiamų emocijų, kad nebūtų sureaguota į tokius pamąstymus, – baiminosi prokuroras. – Tai nereiškia, kad į kiekvieną tokį komentarą reaguojama griežtomis priemonėmis. Tai nereiškia, kad žmonės negali kelti tų problemų, kurias mato. Tačiau negali būti peržengiamos ribos, kad žmonės, nežinantys realios situacijos, nebūtų įtraukti į nepagrįstus sambūrius ar akcijas ir tokiu būdu savo dalyvavimu prasidėtų prie organizuotų neteisėtų veiksmų prieš pareigūnus, prieš institucijas, netgi prieš pavienius piliečius.“ 

K.Betingis, paklaustas, ar yra kokių naujienų dėl įtariamojo D.Kedžio, pareiškė, jog teisėsaugininkai turi „pakankamą pagrindą teigti, kad jis yra gyvas“. Prokuroras užsiminė, kad artimiausiu metu už vertingą informaciją, padėsiančią tirti žmogžudystes ar rasti įtariamuosius, gali būti pasiūlyta piniginė premija. Iškart imsiuosi šio klausimo“, – tikino K.Betingis.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius