Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 08 18

Prokurorai ėmėsi tirti, ar Lietuvos įmonės pažeidė ES Rusijai taikomas sankcijas

Prokurorai pradėjo ikiteisminį tyrimą, kad Lietuvos įmonės galėjo pažeisti Europos Sąjungos (ES) taikomas sankcijas Rusijai.
Rusijos sankcijos turės įtakos Lietuvos darbo rinkai
Prokurorai ėmėsi tirti, ar Lietuvos įmonės pažeidė ES Rusijai taikomas sankcijas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Ikiteisminis tyrimas pradėtas šių metų rugpjūčio 10 dieną“, – BNS penktadienį sakė Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Rita Stundienė.

Lietuvoje už įgyvendinamų tarptautinių sankcijų pažeidimą numatyta bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų. Tai reglamentuojančiame Baudžiamojo kodekso straipsnyje taip pat numatyta, jog dėl sankcijų pažeidimo turėjo būti padaryta didelė žala Lietuvos interesams.

Prokurorai ikiteisminį tyrimą pradėjo po Užsienio reikalų ministerijos kreipimosi. Ši savo ruožtu reagavo į dienraščio „Verslo žinios“ paskelbtą informaciją, kad dėl Europos Sąjungos Rusijai taikomų sankcijų sunkumų turi ir kelios Lietuvos bendrovės, plėtojusios veiklą Rusijos 2014 metais aneksuotame Kryme.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Hanner“
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./„Hanner“

Publikacijoje minima viena didžiausių Lietuvoje nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Hanner“, Vytauto Lauručio ir Panevėžio įmonės „Pluošto linija“ valdoma Kryme registruota bendrovė „Pluošto linija“, taip pat Raimondo Tumėno valdoma „BT Invest“.

Prokuratūros atstovė spaudai sakė, kad tyrimą dėl galimų sankcijų pažeidimų atliks Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba.

Europos Sąjunga (ES) sankcijas Rusijai paskelbė 2014 metais, jai aneksavus Krymą ir pradėjus remti separatistus Rytų Ukrainoje.

Sankcijos numato, kad į ES šalis draudžiama importuoti Krymo ir Sevastopolio kilmės produktus.

Be to, ES šalių piliečiams ir kompanijoms draudžiama investuoti į Krymą ir Sevastopolį: pirkti nekilnojamąjį turtą, finansuoti Kryme veikiančias kompanijas, teikti turistinės veiklos paslaugas, taip pat tiekti šiam regionui transporto, telekomunikacijų, energetikos, gavybos sektorių prekes ir technologijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius