-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 01

Prokurorai judina dešimtmetį užsitęsusi konfliktą

Prokurorai siekia išspręsti dešimtmetį užsitęsusį konfliktą tarp Žuvivaisos ir žuvininkystės tyrimų centro bei Jūrų muziejaus.
Pingvinai
Jūrų muziejuje gyvenantys pingvinai / Lietuvos jūrų muziejaus nuotr.
Temos: 2 Muziejus Klaipėda

Gindamas viešąjį interesą Klaipėdos miesto vyriausiasis prokuroras kreipėsi į teismą su prašymu, kad būtų panaikinti administraciniai aktai dėl pastatų registracijos Smiltynėje ir tokiu būdu būtų panaikinti kiti su tuo susiję dokumentai. 

Teismo prašoma panaikinti 1998 metų rugpjūtį priimtą Klaipėdos apskrities viršininko administracijos įsakymą, kuriuo buvo leista Lietuvos valstybiniam žuvivaisos ir žuvininkystės tyrimų centrui Kopgalyje įregistruoti septynis statinius, bei 2000 metų rugpjūtį apskrities administracijos patvirtintą Žuvininkystės tyrimų laboratorijos administracinio pastato priėmimo naudoti aktą.

Prokurorai nustatė, kad pirmuoju atveju buvo pažeista Kuršių nerijos nacionalinio parko planavimo schema, antruoju – tuo metu galiojusi statybos techninio reglamento nustatyta tvarka.

„Konfliktas tarp Žuvivaisos ir žuvininkystės tyrimų centro bei Jūrų muziejaus dėl pastatų registracijos tęsiasi daugiau kaip 10 metų, tačiau visą laiką pozicija šiuo klausimu buvo nuosekli, t.y., kad statinių registruoti negalima, nes pagal dar 1994 metų gruodžio 19 dienos vyriausybės nutarimu patvirtintą Kuršių nerijos nacionalinio parko planavimo schemą numatyta, kad vertingiausiose Smiltynės teritorijose plėtotina tik su rekreacija ir kitais nacionalinio parko tikslais susijusi veikla“, – sakė Klaipėdos miesto vyriausiasis prokuroras Giedrius Danėlius.

Šiuo metu Lietuvos jūrų muziejus yra pateikęs paraišką projekto „Jūros teikiamų pramogų, poilsio ir sveikatingumo paslaugų kompleksas Kopgalyje“ įgyvendinimui. Projektas būtų finansuojamas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų. Pagal šį projektą Kopgalyje numatoma įrengti poilsio ir sveikatingumo kompleksą su pašildyto Baltijos jūros ir geoterminio vandens baseinais bei delfinų terapijos centru visai šeimai. Jau pradėtos šio projekto įgyvendinimui reikalingos procedūros.

„Kuršių nerijos nacionalinis parkas įsteigtas siekiant išsaugoti Lietuvos žmonėms ir būsimoms kartoms vertingiausius Lietuvos kraštovaizdžio kompleksus ir etnokultūrinį paveldą, o Nerijos nacionalinio parko žemė priklauso išimtinei valstybės nuosavybei. Todėl Jūrų muziejaus projekto įgyvendinimas neabejotinai yra viešasis interesas, kurį įstatymų nustatyta tvarka prokuratūra privalo ginti“, – sakė administracinę bylą inicijavęs Klaipėdos miesto vyriausiasis prokuroras.

Ši byla bus nagrinėjama Klaipėdos apygardos administraciniame teisme.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius