-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 02

Prokurorai nagrinės A.Burkšo statybas

Paveldosaugininkams atlikus patikrinimą nustatyta, kad Klaipėdos apskrities viršininkui Arūnui Burkšui Nidoje priklausančiuose poilsio namuose „Inkaro kaimas“ vienas iš korpusų pastatytas neteisėtai.
A.Burkšas
A.Burkšo poilsio namų statybas nagrinės prokurorai. / „Scanpix“ nuotr.

Todėl Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos direktorė Diana Varnaitė kreipėsi į prokuratūrą dėl viešoji intereso gynimo, prašydama panaikinti šio sklypo detalųjį planą bei kitus dokumentus.

Nustatyta, kad šiame sklype buvęs pagalbinis sandėliukas turėjo būti nugriautas. Tačiau jis buvo neteisėtai rekonstruotas į vilą bei neteisėtai padidintas užstatymo tankumas (nuo 0,22 iki 0,26). Tokiu būdu buvo pažeisti Kuršių nerijos nacionalinio parko planavimo schemos sprendiniai, pagal kuriuos draudžiama buvusių senųjų žvejų posesijų zonoje plėsti esamus bei statyti naujus gyvenamuosius ir kitokius pastatus.

Šio žemės sklypo teritorijai bei joje esantiems pastatams galėjo būti taikomas tik konservavimo, konservavimo-restauravimo arba restauravimo ir tvarkymo režimas. Vadinasi, nauja statyba buvo negalima, o nevertingi pastatai, t. y. pagalbinis pastatas, turėjo būti nugriautas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius