Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 07 08

Prokurorai nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl „Lietuvos“ kino teatro privatizavimo

Prokurorai nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl „Lietuvos“ kino teatro privatizavimo, nenustačius galimo nusikaltimo, ketvirtadienį pranešė dienraštis „Vilniaus diena“.
Buvęs sostinės kino teatras „Lietuva“
Buvęs sostinės kino teatras „Lietuva“ / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Vilniaus valdžios sprendimus pastatą su sklypu parduoti už 3 mln. litų įmonei „Regiono investicija“ prokurorai pradėjo nagrinėti visuomeninio judėjimo „Už Lietuvą be kabučių“ prašymu. Po trejų metų „Lietuva“ parduota dabar bankrutuojančiai įmonei „Rojaus apartamentai“ už, kaip skelbta, penkissyk didesnę sumą.

Visuomenininkai reikalavo, kad prokurorai tirtų, jų manymu, nusikalstamas sostinės valdžios ir „Regiono investicijos“ sandorio aplinkybes. Reikalauta, kad verslininkai atlygintų keliolikos milijonų litų žalą valstybei. Tačiau prokurorai nusikaltimo požymių nerado.

„Ikiteisminis tyrimas nutrauktas nesant nusikaltimo sudėties. Aišku, pareiškėjai turi teisę skųsti šį sprendimą“, – „Vilniaus dienai“ sakė bylą tyrusi prokurorė Rasa Lukaševič.

„Lietuvą“ su žemės sklypu įsigijusi ir po kelerių metų perpardavusi „VP dešimtuko“ bendrovė „Regiono investicija“ jau nebeegzistuoja. Bendrovė buvo panaikinta ir išregistruota 2006 metų pabaigoje, praėjus kiek daugiau nei metams po sėkmingiausio savo sandorio, rašo dienraštis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius