Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 02 04

Prokurorai nutraukė tyrimą dėl COVID-19 išplitimo Klaipėdos universitetinėje ligoninėje

Klaipėdos apygardos prokurorai nutraukė tyrimą dėl Klaipėdos universitetinės ligoninės. Tyrimą buvo inicijavęs dabar jau buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.
Klaipėdos universitetinė ligoninė
Klaipėdos universitetinė ligoninė / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Tyrimas buvo inicijuotas praėjusių metų balandį, po to, kai ligoninėje išplito koronavirusinė infekcija. Tuometis ministras suabejojo, ar ligoninėje, kuriai jau daugybę metų vadovauja profesorius Vinsas Janušonis, tinkamai imtasi ligos prevencijos, ar laiku pasirūpinta visomis saugos priemonėmis.

Byla šią savaitę nutraukę prokurorai perdavė ją Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui ir Darbo inspekcijai.

Tyrimas buvo pradėtas reaguojant į Sveikatos apsaugos ministerijos pateiktą medžiagą. Nuo tyrimo buvo nusišalinusi apygardos prokuratūros vyriausioji prokurorė Dalia Pocienė, motyvavusi, kad šioje įstaigoje jai buvo atlikta operacija.

Kaip praneša Generalinė prokuratūra, pažymėtina, kad šis tyrimas buvo pradėtas ne dėl konkretaus asmens galimai padarytos nusikalstamos veikos, tačiau siekiant objektyviai įvertinti, ar yra pagrindas Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) pareiškime minimas aplinkybes vertinti kaip nusikalstamą veiką.

Apklausus daugiau nei šimtą ligoninės darbuotojų, surinkus kitus tyrimui reikšmingus duomenis bei dokumentus ir įvertinus jų visumą, prokuroras konstatavo, kad nusikalstamos veikos, kurias įtarus buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas – nenustatytos.

Prokuroro teigimu, pažeidimai, kurie buvo minimi SAM pareiškime, savo esme neatitinka nusikalstamos veikos, kuri apibrėžta Lietuvos Respublikos baudžiamajame kodekse.

Sveikatos apsaugos ministerijos pareiškimas taip pat buvo perduotas išnagrinėti ir Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorams. 2020 m. gegužės 4 dieną Klaipėdos apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus nutarimu nuspręsta, kad teisinio pagrindo, taikyti viešojo intereso gynimo priemones, nėra. Šis nutarimas buvo apskųstas aukštesniajam prokurorui, tačiau jį nagrinėjęs Generalinės prokuratūros prokuroras priėmė nutarimą palikti galioti Klaipėdos apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus nutarimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius