-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 27

Prokurorai nutraukė tyrimą dėl medžioklės, kurioje dalyvavo aplinkos ministro patarėjas

Vilniaus apylinkės prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl galbūt neteisėtos medžioklės, kurioje dalyvavo aplinkos ministro Kęstučio Mažeikos patarėjas, buvęs Vilniaus kelių policijos vadovas Vytautas Černevičius. Anot prokuratūros atstovės Gintarės Vitkauskaitės-Šatkauskienės, nenustatyta, kad buvo padaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.
Vilniaus kelių policijos vadovas Vytautas Černevičius
Vilniaus kelių policijos vadovas Vytautas Černevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Sausio 11 dieną medžiotojų klubo „Medeinė“ plotuose, kurie driekiasi per Molėtų ir Širvintų rajonus, vyko varyminė medžioklė, kurioje, kaip 15min liudijo vienas jos dalyvis, buvo nušauti du suaugę elniai, nors jų medžioti negalima, tačiau medžioklės lape buvo įrašytas kitas laimikis – elnio patelė, kurią sumedžioti buvo galima.

Tai 15min pasakojo vienas iš šios medžioklės varovų.

Klubo „Medeinė“ prezidentas Vidas Burokas tuomet 15min teigė, kad medžioklės metu buvo sumedžiota tai, kas ir buvo įrašyta į medžioklės lapą.

„Aš sumedžiojau pats asmeniškai“, – paklaustas, kas sumedžiojo į medžioklės lapą įrašytą elnę, sakė jis.

Vėliau BNS V.Burokas teigė buvęs apklaustas kaip specialusis liudytojas.

V.Černevičius BNS aiškino nieko blogo nepadaręs: „Aš žinau, kad nieko nederamo nedariau, nedarau ir nedarysiu. Į varymines medžiokles važiuoju ne šūvių šaudyt, o pasivaikščiot, pailsėt“.

Po 15min straipsnio su varovo liudijimu, į portalą kreipėsi tas pats varovas ir papasakojo, kad esą dėl to, jog jis sutiko liudyti tyrimą tuo metu pradėjusiems aplinkosaugininkams, jie sulaukė grasinimų susidoroti bei smurto.

Tyrimą pagal šį skundą buvo pradėjusi Širvintų rajono policija, o vėliau ikiteisminį tyrimą perėmė Vilniaus apylinkės prokuratūra.

Joje buvo atliekamas tyrimas dėl galimo fizinio skausmo sukėlimo ar nesunkaus sveikatos sutrikdymo, galimo neteisėto medžiojimo bei galimo poveikio liudytojui.

Po kurio laiko – šių metų birželį, buvo priimtas sprendimas tyrimą nutraukti.

„Toks sprendimas buvo priimtas nenustačius, kad buvo padaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių. Kruopščiai išnagrinėjus ir įvertinus ikiteisminio tyrimo metu surinktus duomenis, liudytojų parodymus, konstatuota, kad tyrimo metu nebuvo gauta patikimų duomenų, jog š. m. sausio mėn. 11 d. vykusios varyminės medžioklės metu buvo medžiota uždraustu būdu, pažeidžiant medžioklę reglamentuojančių teisės aktų reikalavimus“, – teigiama prokuratūros atsakyme.

Teisėsaugos institucijos atstovė pabrėžė, kad nagrinėjant aplinkybes dėl galimo neteisėto poveikio liudytojui, ikiteisminio tyrimo metu taip pat nebuvo gauta duomenų, kad padaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius