Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 13

Prokurorai patikrins sprendimą nepradėti tyrimo dėl „Lietuvos ryto“ publikuotų telefoninių pokalbių

Generalinis prokuroras pavedė patikrinti sprendimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą dėl „Lietuvos ryto“ grupės žiniasklaidos priemonėse paskleistų tariamų telefoninių pokalbių, kuriuose Lietuvos banko Priežiūros tarnybos viršininkas Vytautas Valvonis ir Andrius Labunskas esą kalbėjo apie kyšį.
Vytautas Valvonis
Vytautas Valvonis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Generalinis prokuroras pavedė Generalinės prokuratūros organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamentui, kaip aukštesniesiems prokurorams, išanalizuoti ir įvertinti nutarimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą“, – BNS pirmadienį sakė Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė.

Anot jos, atliekant patikrinimą bus įvertinta, kuo remiantis ir kuo argumentuojant atsisakyta pradėti ikiteisminį tyrimą.

Centrinis bankas nurodė, kad „Lietuvos ryto“ grupei buvo išsiųsti devyni kreipimaisi dėl tikrovės neatitinkančios informacijos paneigimo, tačiau žiniasklaidos grupė melagingų teiginių nepaneigė.

„Jeigu išsamiai susipažinus su šiuo nutarimu aukštesniajam prokurorui kils kažkokių abejonių, teoriškai gali būti panaikintas priimtas nutarimas ir priiminėjamas naujas. Tuomet būtų iš naujo vertinama pati situacija“, – sakė E.Martinonienė.

Kaltindami „Lietuvos rytą“ šmeižtu, į prokuratūrą kreipėsi centrinis bankas ir pats V.Valvonis.

Vilniaus apygardos prokuratūra, gavusi jų skundus, nurodė, kad pokalbiai nėra ikiteisminio tyrimo dėl kyšio reikalavimo medžiaga, tačiau tyrimo nepradėjo, argumentuodama, kad tais atvejais, kai paskleisti duomenys yra neobjektyvūs, jie jokios įtakos visuomenės interesui padaryti negali, nes realybėje neegzistuoja.

Tuo metu Lietuvos bankas tvirtino, kad klaidingų duomenų paskleidimas turėjo rezonansą ir visuomeninę reikšmę, pavyzdžiui, dėl paskleistos informacijos į Seimo plenarinius posėdžius buvo kviečiami centrinio banko valdybos pirmininkas ir generalinis prokuroras, todėl neatmetė galimybės, kad šis sprendimas gali būti skundžiamas teismui.

Centrinis bankas taip pat nurodė, kad „Lietuvos ryto“ grupei buvo išsiųsti devyni kreipimaisi dėl tikrovės neatitinkančios informacijos paneigimo, tačiau žiniasklaidos grupė melagingų teiginių nepaneigė.

Specialiųjų tyrimų tarnyba kovą sulaikė vilnietį Valdemarą Aleksiuką, kuris iš kredito unijos Centro taupomoji kasa reikalavo 50 tūkst. eurų kyšio, girdamasis pažintimi su V.Valvoniu ir tenisininku A.Labunsku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius