-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 19

Prokurorai siekia, kad Rokui Žilinskui būtų skirta beveik 8,5 tūkst. litų bauda

Prokurorai siekia, kad Seimo Krikščionių partijos frakcijos narys Rokas Žilinskas byloje dėl konflikto su policijos pareigūnais būtų nubaustas beveik 8,5 tūkst. litų bauda.
Rokas Žilinskas
Rokas Žilinskas / Irmanto Gelūno nuotr.
Temos: 2 Rokas Bauda

Trečiadienį Vilniaus apygardos teisme (VAT) Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokurorė Lilija Balaišienė prašė parlamentarui skirti 65 minimalių gyvenimo lygių, t. y. 8 450 litų, baudą.

Pasak teisėsaugininkės, Seimo narys daugiau nei prieš trejus metus įžeidė keturis policijos pareigūnus. Už tokius veiksmus bausmės yra sulaukęs taip pat konflikte dalyvavęs Markas Gurskis, tačiau parlamentaras dėl minėtų veiksmų būdavo išteisinamas.

„R.Žilinsko veiksmai nesiskiria nuo M.Gurskio veiksmų, kuris buvo nuteistas. Jis suprato, kad įžeidinėjo pareigūnus, veikė kartu su M.Gurskiu ir to norėjo“, – posėdyje kalbėjo L.Balaišienė.

Tokiais veiksmais, anot prokurorės, R.Žilinskas siekė sumenkinti pareigūnų moralinį autoritetą, o pareigūnai dėl to pasijuto įžeisti.

Vilniaus apygardos teismas bylą nagrinėja, nes Lietuvos Aukščiausiasis Teismas yra konstatavęs, kad reikia išsiaiškinti, ar parlamentaras neturi būti nuteistas dėl pareigūnų įžeidimo. Anksčiau visų instancijų teismai R.Žilinską buvo išteisinę dėl viešosios tvarkos pažeidimo, pareigūnų įžeidimo ir pasipriešinimo jiems.

Parlamentaro advokatas Saulius Žentelis tvirtino, kad R.Žilinsko situacija yra dvejopa: baudžiamojon atsakomybėn Seimas jį yra leidęs patraukti, o administracinėn – ne, esą todėl teismui reikėtų svarstyti galimybę vėl kreiptis į parlamentarus, kad išaiškėtų tikroji padėtis.

Taip pat advokatas tikino, kad byloje būtina atlikti įrodymų tyrimą, esą reikia iškviesti į apklausas ir pareigūnus, ir M.Gurskį, kuris teismui atsiųstame pranešime prašė bylą nagrinėti jam ir jo advokatui nedalyvaujant, esą ši byla su juo nesusijusi, o jis pats – jau nuteistas.

Teismas abu S.Žentelio prašymus atmetė.

„Šiandien nagrinėjamas klausimas dėl inkriminuojamo nusikaltimo. Tokį leidimą Seimas yra išdavęs. (...) Tai, kas neleidžia administracinio persekiojimo, netrukdo nagrinėti baudžiamojo persekiojimo bylos“, – nutarė teismas.

Savo verdiktą Vilniaus apygardos teismas turėtų skelbti vasario 2-ąją.

R.Žilinskas su M.Gurskiu į konfliktą su policija įsivėlė 2007 metų gruodį, kai dar nebuvo išrinktas į Seimą. Į policiją jis pristatytas, kai taksi vairuotojas pranešė, jog vyrai atsisako mokėti už taksi paslaugas ir elgiasi agresyviai. Policininkai teisme yra sakę, jog R.Žilinskas su draugu juos įžeidinėjo ir jiems nepakluso.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius