-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 04

Prokurorai toliau skaito baigiamąsias kalbas Medininkų žudynių byloje

Prokurorai pirmadienį tęsė baigiamųjų kalbų skaitymą Medininkų žudynių byloje, kurioje už Lietuvos pareigūnų nužudymą 1991-ųjų liepos 31 d. kaltinimai pateikti buvusiam OMON pareigūnui Konstantinui Michailovui.
Prokuroras
Prokuroras / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.

Generalinės prokuratūros atstovai Rolandas Stankevičius ir Saulius Verseckas vardijo atlikto tyrimo detales, ekspertizių išvadas apie netoli nusikaltimo vietos rastus automobilius ir nužudytų pareigūnų sužalojimus.

Praėjusiame posėdyje R.Stankevičius sakė, kad Medininkuose šešis Lietuvos sieną saugojusius pareigūnus nužudė ir dar du sunkiai sužeidė trijų Rygos OMON pareigūnų grupė, kurioje buvo ir K.Michailovas (buvęs Nikulinas).

Anot R.Stankevičiaus, K.Michailovas įvykdė Baudžiamojo kodekso 129 str. 2 ir 5 punktuose numatytą nusikaltimą – ten numatyta atsakomybė už dviejų ar daugiau asmenų nužudymą dėl jų tarnybos vykdymo. Minėtas straipsnis numato laisvės atėmimo bausmę nuo aštuonerių iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

Pasak teisėsaugininko, nužudyti Medininkų pareigūnus buvo suburta trijų rygiečių grupė, kurią sudarė K.Michailovas, Andrejus Laktionovas ir Aleksandras Ryžovas. Jiems įvykdyti nusikaltimą liepė jų vadas Česlavas Mlynikas.

K.Michailovas kol kas yra vienintelis įtariamasis, kuris stojo prieš teismą dėl Lietuvos pareigūnų žudynių Medininkų pasienio poste. Kitus įtariamuosius Rusija atsisako išduoti.

Kaltinamasis 2007 m. buvo sulaikytas Latvijoje ir perduotas Lietuvai. Nuo to laiko K.Michailovas yra suimtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius