-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 01

Prokuroras: dviejų žmonių nužudymu įtariamas Drąsius Kedys turėjo bendrininką

Šią savaitę Generalinė prokuratūra paskelbė, jog nėra abejonių, kad mirtinus šūvius į Joną Furmanavičių ir Violetą Naruševičienę paleido juos pedofilija kaltinęs Drąsius Kedys. Kadangi šis vyras nebegyvas, jam tyrimas nutrauktas. Tačiau prokuratūros duomenimis, D.Kedys veikė su bendrininku.
Drąsius Kedys
Drąsius Kedys / Modesto Patašiaus/Lietuvos rytas nuotr.

„Tyrimo duomenys ir liudininkai patvirtina, kad D.Kedį įvairiose vietose matė ne vieną“, – „Vilniaus dienai“ sakė prokurorų darbo grupei vadovavęs Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Rėdas Savickas.

Kad D.Kedys galėjo būti ne vienas, prokurorai kalbėjo iškart po žmogžudysčių. Vėliau pernai gegužę dabar jau nebedirbantis Generalinės prokuratūros prokuroras Algimantas Kliunka tai paneigė, esą D.Kedys žudė vienas, o tyrėjus suklaidino vaizdo kamerų prie J.Furmanavičiaus namų užfiksuota medžiaga, kurioje ant keleivio sėdynės pakabinta liemenė buvo palaikyta žmogumi.

„A.Kliunka dėl liemenės galėjo būti teisus, tačiau kiti bylos duomenys įrodo, kad D.Kedys turėjo bendrininką“, – įsitikinęs R.Savickas.

Nustatyta, kad 2009 metų spalio 5-osios rytą išeidamas iš namų D.Kedys pasiėmė ir seife laikytus ginklus: savigynai išduotą pistoletą „Beretta“ ir 12 kalibro dvivamzdį šautuvą „Winchester“. Niekas tuo metu dar nežinojo, kad D.Kedys turi ir trečią ginklą – iš dujinio į kovinį perdirbtą pistoletą „IŽ Baikal“, kuris rastas šalia D.Kedžio pernai balandžio 17 dieną.

Pasak R.Savicko, nustatyta, kad ir J.Furmanavičius, ir V.Naruševičienę nušauti iš pistoleto „IŽ Baikal“, ant pistoleto buvo uždėtas duslintuvas – tai specialistai nustatė dar net neradę ginklo, tik ištyrę kulkas.

Prokuroro teigimu, aiškinantis J.Furmanavičiaus ir V.Naruševičienės nužudymą, tirtos įvairiausios versijos, net ir tos, kurias buvo iškėlusios įvairios žiniasklaidos priemonės ar televizijos laidos.

„Tyrėme net tai, kad liudytojas matė, kaip į J.Furmanavicių šovė du policininkų uniformomis vilkintys vyrai. Suradome laidoje kalbėjusį liudytoją – jis paneigė savo žodžius“, – kalbėjo pareigūnas.

Dienraščio žiniomis, prokurorai yra surinkę užtektinai duomenų, įrodančių, kad beveik visus septynis mėnesius D.Kedį slėpė ir prižiūrėjo jo artimieji, tačiau ar ši byla kada nors pasieks teismą, neaišku, nes Baudžiamojo kodekso 237 straipsnyje nurodoma, kad už slėpimą neatsako nusikaltimu įtariamo asmens artimi giminaičiai ir šeimos nariai, t.y. tėvai, seserys, broliai, seneliai, vaikai ir vaikaičiai.

„Tyrime atlikta viskas, kas įmanoma, apklausta daugybė liudytojų, tikrintos visos versijos. Neabejojame, kad šį nusikaltimą įvykdė D.Kedys, padedamas bendrininko. Ir mes tą bendrininką rasime“, – įsitikinęs R.Savickas.

Kaunietis D.Kedys kaltino Kauno apygardos teismo teisėją J.Furmanavičių, buvusio Seimo pirmininko visuomeninį padėjėją Andrių Ūsą ir dar vieną nenustatytą asmenį seksualiai išnaudojus jo mažametę dukterį. Tačiau įtarimai tvirkinimu buvo pateikti tik A.Ūsui.

2009 metų spalio 5 dieną J.Furmanavičius ir V.Naruševičienė buvo nužudyti. 2010 metų balandį negyvas rastas D.Kedys, o birželį – J.Ūsas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius