-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 31

Prokuroras E.Pašilis atsisakė socialdemokratų kvietimo dalyvauti posėdyje

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis, trečiadienį kviestas dalyvauti Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos posėdyje ir atsakyti į klausimus dėl skandalą sukėlusių Lietuvos kariuomenės viešųjų pirkimų tyrimo, atsisakė jame dalyvauti.
Evaldas Pašilis
Evaldas Pašilis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Generalinis prokuroras teigia nematantis galimybės dalyvauti posėdyje ir išsamiai atsakyti į socialdemokratų klausimus.

„Nors bendravimą su Seimu įvairiais teisėkūros bei prokuratūros veiklos klausimais vertinu kaip labai svarbų ir naudingą, šiuo atveju kvietimo dalyvauti frakcijos narių posėdyje privalau atsisakyti. Viena iš priežasčių – vykstantys ikiteisminiai tyrimai, apie kuriuos atvykęs galėčiau pranešti tik tiek, kiek jau yra paskelbta viešai. Nenorėčiau, kad mano kokie nors atsakymai ir jų interpretacijos pakenktų kolegų darbui ir tikiuosi, kad gerbiami Seimo nariai tai supras.

Taip pat manau, kad visuomenė iš prokuratūros pagrįstai tikisi nepolitizuotų, skaidrių tyrimų, prokurorų nepriklausomumo priimant sprendimus, todėl vargu ar būčiau suprastas, jei tyrimų detales pateikčiau vienos politinės partijos atstovams“, – pranešime cituojamas generalinis prokuroras.

Pasak prokuratūros, kvietimas atvykti į Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos posėdį ir atsakyti į klausimus generaliniam prokurorui E.Pašiliui buvo pateiktas trečiadienį ryte.

Seimo LSDP frakcija trečiadienį išplatino pranešimą apie rengiamą posėdį, į kurį kvietėsi generalinį prokurorą E.Pašilį. Pranešta, kad frakcijos posėdyje taip pat dalyvaus Algirdas Butkevičius ir krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

„Aptarsime ne tik būsimus darbus rudens sesijos metu. Pastaruoju metu mūsų parlamentinės frakcijos nariams kyla daug klausimų dėl viešojoje erdvėje pasirodančios informacijos. Tikimės, kad į daugelį jų atsakymus mums galės pateikti generalinis prokuroras E.Pašilis“, – LSDP frakcijos seniūne Seime seniūnė Irena Šiaulienė.

Skandalas dėl Lietuvos kariuomenės viešųjų pirkimų kilo antradienį, kai Viešųjų pirkimų tarnyba paskelbė apie 8 kartus brangesnius nei rinkos kaina įsigytus virtuvės reikmenis. Krašto apsaugos ministro J.Oleko teigimu, kariškiai kreipėsi į Generalinę prokuratūrą su prašymu pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimo sukčiavimo, tačiau teisėsauga pripažino, kad verslininkų veiksmuose nėra nusikaltimo sudėties. Antradienį generalinė pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius