Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 13 /16:53

Prokuroras: pas E.Masiulį rasti 106 tūkst. eurų, įtariamas šaltinis – R.Kurlianskis

Teisėsauga šiuo metu tiria įtarimus, kad pas Seimo narį Eligijų Masiulį buvo rasta didelė pinigų suma, kurią perdavė verslo koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis, penktadienį pranešė prokuroras. Tuo tarpu suimto R.Kurlianskio pozicija tokia: su E.Masiuliu jis bendrauja seniai, bet jokio kyšio nebuvo.
Eligijus Masiulis
Eligijus Masiulis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Yra įtarimų, kad pas gerbiamą Seimo narį E.Masiulį rasta didelė pinigų suma. Jos šaltinis yra R.Kurlianskis,“ – žurnalistams teisme sakė prokuroras Justas Laucius.

Pasak prokuroro, tyrime figūruoja 106 tūkst. eurų vertės suma.

Šias detales Generalinės prokuratūros prokuroras atskleidė po to, kai teismas nusprendė R.Kurlianskį suimti 20 dienų.

„Gerbiamas Kurlianskis yra kaltinamas sunkiu nusikaltimu, korupcinio pobūdžio nusikaltimu, už juos numatyta ilgalaikė, didelė laisvės atėmimo bausmė. (..) Gerbiamam Kurlianskiui yra pateikti įtarimai dėl didelės vertės prekybos poveikiu, stambaus masto papirkimo. Įtarime kalbama apie 106 tūkstančių eurų vertės sumą, sumos perdavimą vienam iš Lietuvos politikų, vienam iš parlamentinės partijos narių“, – sakė J.Laucius.

VIDEO: Raimondo Kurlianskio suėmimas: advokato ir prokuroro komentarai

Pinigai rasti, bet jų perdavimo faktas neužfiksuotas?

15min penktadienį iš patikimų šaltinių sužinojo, kad koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas R.Kurlianskis, kurį teismas leido suimti 20 dienų, kategoriškai neigia davęs kyšį Seimo nariui E.Masiuliui.

Beje, penktadienį teisme, svarstant klausimą dėl jo arešto, R.Kurlianskis savo pozicijos dėl 106 000 eurų kyšio apskritai neišsakė. Teigiama, kad 50-metis vyras pareiškė labai prastai besijaučiantis ir dabar jam rūpi tik jo sveikata, todėl apie prokurorų kaltinimus jis nieko komentuoti nepanoro.

Pas E.Masiulį iš tiesų buvo rasta didelė, prokuroro minėta pinigų suma. Tačiau pinigų perdavimo faktas nėra užfiksuotas.

Pasak šaltinių, šiuo atveju byloje yra „didelė duobė“.

Tiesa ta, kad pas E.Masiulį iš tiesų buvo rasta didelė, prokuroro minėta pinigų suma. Tačiau pinigų perdavimo faktas nėra užfiksuotas. Ar tai buvo kyšis, ir juolab atkeliavęs iš koncerno „MG Baltic“ pusės, teisėsaugai dar teks įrodyti.

R.Kurlianskis neslepia jau apie 10 metų pažįstantis E.Masiulį ir su juo bendraujantis. Tačiau jokių kalbų apie kyšį ar pinigų perdavimą, pagal įtariamojo poziciją, nebuvo.

R.Kurlianskis buvo sulaikytas ketvirtadienį. Prokuroras prašė jį suimti trims mėnesiams.

R.Kurlianskis yra kelias televizijas valdančio „Laisvo ir nepriklausomo kanalo“ grupės valdybos pirmininkas ir naujienų portalą alfa.lt valdančios „Alfa Media“ valdybos pirmininkas.

E.Masiulis ketvirtadienį pranešė pasitraukiantis iš Liberalų sąjūdžio pirmininko pareigų. Jį laikinai pakeitė europarlamentaras Antanas Guoga. E.Masiulis taip pat atsisako ir Seimo nario mandato, todėl galės būti apklaustas kaip įtariamasis. Jo apklausa planuojama pirmadienį. E.Masiulis teigia esąs nekaltas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius