-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 18

Prokurorė dar nežino, ar vėl prašys R.M.Račkauską nušalinti nuo pareigų, o konservatoriai jau kuria savo planą

Panevėžiečiai juokauja, kad į miesto vadovus rinkosi kandidatą, kad Panevėžys būtų visai be mero. Antrą kadenciją iš eilės miestui vadovaus Rytis Mykolas Račkauskas, dėl įtarimų prekyba poveikiu bei piktnaudžiavimu tarnyba nušalintas nuo mero pareigų praėjusių metų birželį. R.M.Račkausko nušalinimas nuo pareigų baigiasi kovo 21 dieną, ketvirtadienį. Kokių žingsnių imsis Panevėžio apygardos prokuratūra? Ar pavyks merui dirbti?
Panevėžio miesto meras teisme
Panevėžio miesto meras teisme / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

„Nesiruošiu teisėsaugos dalykų komentuoti, nes, pirmiausia, nesu teisėsaugininkas. Antras dalykas – tai būtų būrimas iš kavos tirščių. Kas būtų, jeigu būtų. Tas nušalinimas baigiasi už dviejų, trijų dienų. Pažiūrėsime, kaip elgsis teisėsauga”, – rinkimų naktį 15min kalbėjo R.M.Račkauskas.

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Dalia Markauskienė, vadovaujanti ikiteisminiam tyrimui, neatskleidžia, ar prašys pratęsti R.M.Račkausko nušalinimą nuo pareigų.

Dabar bus kelių dienų tarpas, kai prokurorė spręs, ar bus prašoma tęsti nušalinimą nuo pareigų.

„Šiuo metu ji dar negali pasakyti, tai yra procesiniai dalykai. Prokurorė nedetalizuoja, nes per tas kelias dienas gali būti vienokios ar kitokios informacijos. Dabar bus kelių dienų tarpas, kai prokurorė spręs, ar bus prašoma tęsti nušalinimą nuo pareigų“, – 15min aiškino Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rasa Stundžienė.

Specialiųjų tyrimų tarnyba įtaria, kad Panevėžio savivaldybėje duota neteisėtų nurodymų tarnautojams, siekiant sudaryti palankias sąlygas kai kurioms įmonėms laimėti viešųjų pirkimų konkursus.

R.M.Račkauskui pareikšti įtarimai piktnaudžiavimu mero padėtimi bei prekyba poveikiu.

R.M.Račkauskas įtarimus neigia. Tiesioginiuose merų rinkimuose jis dalyvavo su savo vadovaujamu rinkimų komitetu.

Teisėsaugos mesti įtarimai nesutrukdė R.M.Račkauskui triumfuoti beveik 6000 balsų persvara.

Panevėžyje dėl mero kėdės varžėsi ir „valstietis“ Povilas Urbšys, surinkęs 38,50 proc. rinkėjų balsų. Pasitikėjimą R.M.Račkausku išreiškė 58,72 proc. rinkėjų.

Situaciją verta stebėti

Į Panevėžio merus perrinktas R.M.Račkauskas 15min pasakojo, kad jo pirmas darbas – suformuoti konstruktyviai dirbančią poziciją, daugumą, suformuoti administracijos vadovybę ir tęsti darbus.

„Mums yra paprasčiau, nes nereikia nieko išradinėti ir kurti. Turime didelį įdirbį. Dalis darbų yra žemo starto pozicijoje. Kai kurie jau prasidėjo orams leidžiant tai daryti. Kiti taip pat prasidės – ir stotis, ir baseinas, ir miesto viešosios erdvės. Vardinti būtų galima labai ilgai”, – pasakojo politikas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Andrius Vyšniauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Andrius Vyšniauskas

Tačiau Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Vykdomojo rinkimų štabo vadovas Andrius Vyšniauskas pirmadienį spaudos konferencijoje pažymėjo, kad situaciją Panevėžyje tikrai verta stebėti.

Jei teisėsauga pareiškia įtarimus, pirmajame tarybos posėdyje taryba paprastu balsavimu gali nušalinti merą nuo pareigų.

„R.M.Račkauskas laimėjo, bet jam labai daug trūksta iki valdančiosios daugumos. Opozicija jam yra susibūrusi į branduolį, kuri išlaikys daugumą. Be to, meras turi nušalinimą nuo pareigų. Jei jis bus pratęstas, kyla klausimas, ar R.M.Račkauskas galės prisiekti. Jei teisėsauga pareiškia įtarimus, pirmajame tarybos posėdyje taryba paprastu balsavimu gali nušalinti merą nuo pareigų ir išrinkti merą iš tarybos narių“, – kalbėjo A.Vyšniauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius