-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 16

Prokurorų kaltinimus keturiems telefoniniams sukčiautojams patvirtino teismas

Prokurorų prašymu, šalies gyventojus telefonu apgaudinėjusiems ir išviliojusiems iš jų dideles pinigų sumas keturiems sukčiautojams paskirtos laisvės atėmimo bausmės, subendrintos su ankstesnėmis, jau atliekamomis už kitus nusikaltimus: 27 metų jonaviečiui T.M. – šešerių metų ir vieno mėnesio, 28 metų ukmergiškiui R.Č.– ketverių ir vieno mėnesio, 31 metų molėtiškiui M.Š. – penkerių metų ir anksčiau neteistam 30 metų molėtiškiui Ž.G. – ketverių metų ir šešių mėnesių.
Prokuroras
Prokuroras / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.
Tokį sprendimą vakar priėmė Anykščių rajono apylinkės teismas, išnagrinėjęs Anykščių rajono apylinkės prokurorų perduotą baudžiamąją bylą dėl nusikaltimų nuosavybei ir valstybės tarnautojo veiklai. kurioje nusikalstamų veikų padarymu buvo kaltinami du anksčiau nuteisti, jau atliekantys laisvės atėmimo bausmę pataisos namuose ir du laisvėje buvę jų bendrininkai, teigiama išplatintame pranešime.
Griežtesnes bausmes – dvejais metais ar kiek daugiau kaltinamiesiems siūlęs skirti valstybinis kaltintojas – Anykščių rajono apylinkės vyriausiasis prokuroras Ričardas Juozainis teigė, kad sukčiautojai buvo pasikėsinę apgaule užvaldyti didelės vertės svetimą turtą – 88 tūkstančius litų. Tokiomis nusikalstamomis veikomis kaltinamieji, siekdami pasipelnyti pagyvenusių žmonių sąskaita, padarė ne tik didelę turtinę žalą, bet ir privertė juos pergyventi dėl artimuosius ištikusių tariamų bėdų. Sukčiautojai taip pat padarė žalą valstybės tarnybos prestižui neteisėtai pasisavindami policijos pareigūnų vardą.
Bylos duomenimis, pernai pavasarį pataisos namuose bausmes atliekantys ir mobiliojo ryšio telefonus neteisėtai turėję nuteistieji, pasinaudodami pagyvenusių žmonių patiklumu, mulkindavo juos pramanytomis istorijomis apie jų vaikams, kitiems artimiesiems atsitikusias avarijas, kitas įvairias bėdas. Sukčiautojai, apsimesdami policijos pareigūnais, pažadėdavo tariamą pagalbą, tačiau reikalaudavo pinigų – dešimt ar daugiau tūkstančių litų, nors vėliau sutikdavo priimti ir mažesnes – dviejų trijų tūkstančių litų sumas. Pernai beveik per vieną pavasario mėnesį šie sukčiautojai sugebėjo apgauti Anykščių, Pasvalio, Pakruojo, Molėtų, Utenos, Širvintų, Zarasų rajonų 14 gyventojų. Jau atliekantiems bausmes už anksčiau padarytus nusikaltimus kauniečiui T.M. ir jonaviečiui R.Č. laisvėje talkininkavo molėtiškiai Ž.G. ir M.Š.
Šią sukčiautojų organizuotą grupę subūrė ir pats veikė laisvės atėmimo bausmę pataisos namuose atliekantis M.Č., kuris jos nariams numatė vaidmenis: kartu kalintis R.Č. paskambinęs nukentėjusiesiems prisistatydavo policijos pareigūnu ar nukentėjusiųjų artimu giminaičiu, laisvėje buvę M.Č. ir Ž.G. vykdavo pas nukentėjusiuosius, prisistatinėdavo tariamais nukentėjusiaisiais, nukentėjusiųjų artimaisiais ar pareigūnais, imdavo iš nukentėjusiųjų apgaulės įtakoje perduodamas pinigų sumas, organizuodavo nusikalstamai veiklai naudojamų išankstinio mobiliojo ryšio abonentų sąskaitų papildymą.
Išpirkas iš įvairių rajonų gyventojų rinkdavęs automobiliu „Ford Mondeo“ ir iki nuosprendžio paskelbimo laisvėje buvęs Ž. G. – jam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, periodiškai registruotis policijos įstaigoje buvo pakeista į suėmimą, suimant teismo posėdžių salėje. Įstatymas tiems, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo didelės vertės svetimą turtą ar turtinę teisę, numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius