Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 13

Prokurorus sudomino miško kirtimai Kuršių nerijoje

Klaipėdos apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriuje pradėtas patikrinimas, kurį atlikus bus priimtas prokuroro sprendimas dėl viešojo intereso gynimo priemonių taikymo tikslingumo.
Iškirstas miškas Pervalkoje
Iškirstas miškas Pervalkoje / 15min.lt nuotr.

Viešojo intereso gynimo skyriuje vyriausioji prokurorė Kornelija Rušinaitė patikrinimą inicijavo įvertinusi viešai pirmadienį paskelbtą informaciją apie miško kirtimus valstybinės reikšmės miške, esančiame Nidos girininkijos teritorijoje.

Šiuo metu turimais duomenimis, Valstybinių miškų urėdija nurodo, kad minimų kirtimų tikslas yra atkurti Birštvyno rago Pamario palvę, o leidimas kirsti mišką šioje vietoje yra išduotas 2021-12-07.

Visgi atsižvelgiant į tai, jog šie miško kirtimo darbai vykdomi ypatingai valstybės saugomoje teritorijoje – Kuršių nerijos nacionaliniame parke, o jų vykdymas sulaukė visuomenės reakcijos bei susirūpinimo dėl tokio masto kirtimų teisėtumo, prokurorės manymu, tikslinga pradėti tyrimą prokuroro iniciatyva ir patikrinti su šiuo miško kirtimu susijusių sprendimų pagrįstumą bei tai, ar faktiškai vykdomi kirtimai atitinka leistinas apimtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius