-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 11 23 /16:43

Prorusiškas Vengrijos premjeras Vilniuje stebėjo kariuomenės paradą

Į Vilnių sekmadienį trumpo vizito atvyko Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas. Jis stebėjo Lietuvos kariuomenės dienos progą surengtą iškilmingą rikiuotę ir paradą, kuriame dalyvavo ir Vengrijos kariai.
Karių paradas Gedimino prospekte
Karių paradas Gedimino prospekte / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Lietuvos Vyriausybės atstovai BNS informavo, kad jokių oficialių susitikimų su Vengrijos ministru pirmininku nebuvo numatyta, vizito tikslas – susitikti su Lietuvoje dislokuotais Vengrijos kariais.

Vengrija kuopą karių į Lietuvą atsiuntė lapkričio pradžioje, ji liks iki metų pabaigos. Šiuo metu Lietuvoje taip pat yra po kuopą amerikiečių ir danų karių.

Rotaciniu principu sąjungininkai karius į Lietuvą bendroms pratyboms siunčia reaguodami į susirūpinimą dėl Rusijos agresijos Ukrainoje.

Lietuvos Vyriausybės atstovai BNS informavo, kad jokių oficialių susitikimų su Vengrijos ministru pirmininku nebuvo numatyta, vizito tikslas – susitikti su Lietuvoje dislokuotais Vengrijos kariais.

V.Orbanas yra vienas iš prieštaringiausiai vertinamų Europos lyderių, kai kurie Europos Sąjungos ir JAV pareigūnai jį kaltina prorusiška politika.

Vengrija pasirašė 10 milijardų eurų sutartį su Rusija dėl atominės elektrinės statybos. V.Orbano vyriausybė taip pat įsipareigojo tiesti Rusijos remiamą „Pietų srauto“ dujotiekį, kurį kritikuoja Briuselis. Vengrija taip pat nutraukė dujų tiekimą Ukrainai, šiai susidūrus su Rusijos energetine blokada.

V.Orbanas anksčiau šį mėnesį teigė, kad Vengrija laikysis bendros ES pozicijos saugoti Ukrainos teritorinį vientisumą, tačiau čia pat pridūrė, kad jis taip pat gins savo šalies ekonominius interesus.

L.Linkevičius: Vengrijos premjeras Lietuvoje lankėsi su privačiu vizitu

Į Vilnių sekmadienį atvykęs Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas Lietuvoje lankėsi su privačiu vizitu, kurio tikslas buvo susitikti su čia tarnaujančiais vengrų kariais, todėl jokių oficialių susitikimų nebuvo planuota, sako Lietuvos užsienio reikalų ministras.

„Tai yra Vengrijos premjero iniciatyva. Jis norėjo aplankyti savo karius ir juos aplankė. Tai yra privatus vizitas, todėl jokių oficialių susitikimų nebuvo planuota“, – BNS sekmadienį sakė Linas Linkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius