-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Protesto akcijas Baltarusijoje malšinęs milicijos majoras įsidarbino Lietuvoje

2020 metais protestuotojų malšinimo akcijose Lydoje dalyvavęs Baltarusijos milicijos majoras Aliaksandras Macijevičius gavo leidimą gyventi Lietuvoje ir čia įsidarbino, pranešė LRT radijas.
Aliaksandras Macijevičius
Aliaksandras Macijevičius / Stop kadras iš video

Informaciją apie tai, kad A. Macijevičius yra pabėgęs į Lietuvą, paskelbė buvusių Baltarusijos pareigūnų organizacija „Belpol“. Ji šią informaciją gavo iš baltarusių diasporos Lietuvoje.

„(...) išsiaiškinome, kad šis žmogus, Aliaksandras Macijevičius, iš tiesų buvo Baltarusijos milicijos vyresniuoju inspektoriumi, o vėliau majoru, ir tiesiogiai dalyvavo numalšinant protestus, nes davė parodymus vienoje byloje prieš protestuotoją, mergaitę, kuri dabar yra politinė kalinė“, – sakė „Belpol“ atstovas Matvejus Kupreičikas.

Buvusį milicijos majorą langų montuotoju įdarbinęs Vilniaus bendrovės „Europos saugumo garantas“ vadovas Jurijus Radiunas LRT radijui sakė A. Macijevičius jį patikinęs, jog protestų nemalšinęs.

Apie A. Macijevičių pranešta Lietuvos migracijos departamentui, šis atlieka tyrimą.

2020 metų rugpjūčio 9 dieną Baltarusijoje vyko prezidento rinkimai. Paskelbus, kad juos vėl laimėjo nuo 1994 metų šaliai vadovaujantis autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka, šalyje kilo masiniai protestai.

Baltarusijos valdžia į opozicijos demonstracijas taip pat reagavo itin griežtomis priemonėmis: milicija sulaikė per 35 tūkst. žmonių, tūkstančiai protestuotojų teigė patyrę jėgos struktūrų pareigūnų smurtą. Svarbiausi opozicijos veikėjai buvo įkalinti arba priversti palikti šalį, nepriklausomų žiniasklaidos priemonių redakcijos apieškotos, o jų žurnalistai – areštuoti.

Žmogaus teisių gynimo grupės „Viasna“ duomenimis, Baltarusijoje yra daugiau kaip 1,4 tūkst. politinių kalinių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius