Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 13

Protestuodami erzino Seimą (nuotraukos)

Parlamentarai ketvirtadienį svarstė Seimo nutarimo projektą dėl kreipimosi į Konstitucinį Teismą siekiant išsiaiškinti, ar kai kurie teisės aktai, susiję su pensijų, pareigūnų ir valstybės tarnautojų darbo užmokesčio bei vaikus auginančių tėvų socialinių išmokų mažinimu, neprieštarauja Konstitucijai. Norėdami atkreipti dėmesį į šį nutarimo projektą, visuomeninių ir profesinių sąjungų atstovai susirinko į nesankcionuotą protesto akciją „Nepritariame antikonstituciniam pažeidžiamiausių grupių skurdinimui“.
Protesto akimirka
Protesto akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Susirinkome čia paerzinti Seimą“, – 15min.lt juokavo Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo vadovas Vytautas Bakas. Jis pridūrė, kad šiuo protestu politikams taip pat norima priminti, kad Konstitucinio Teismo sprendimai „skirti įgyvendinimui“ ir todėl esą neteisėtai atimtos pareigūnų, tarnautojų, senjorų ir vaikus auginančių tėvų pajamos turi būti kompensuojamos.

„Priimti įstatymai galimai prieštarauja Konstitucijoje įteisintiems proporcingumo ir lygiateisiškumo principams bei paneigia Konstitucinio Teismo nurodytas išmokų mažinimo sąlygas: išmokas mažinti proporcingai ir jau įstatyme numatant kompensavimo mechanizmus. Tačiau Seimas vengia kreiptis į Konstitucinį Teismą su prašymu pagrįsti ar paneigti tokias galimybes“, – įsitikinę visuomeninių organizacijų ir profesinių sąjungų atstovai.

Akcijoje dalyvavo Pareigūnų Profsąjungų, Mamų sambūrio, Pagyvenusių žmonių organizacijų atstovai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius