Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 19

Psichikos sveikatos specialistai ragina nutraukti Rusijos psichiatrų draugijos narystę psichiatrų asociacijose

Antradienį daugiau nei dvi dešimtys pirmaujančių psichikos sveikatos specialistų, politikų ir kitų žinomų piliečių kreipėsi į Europos ir Pasaulio psichiatrų asociacijų vadovus, prašydami nutraukti Rusijos psichiatrų draugijos narystę ir pašalinti rusus iš vadovaujančių pareigų organizacijose, rašoma pranešime spaudai.
R. van Voren
R. van Voren / J.Petronio nuotr.

Pasirašiusieji rašo, kad „Rusijos psichiatrų draugijos vadovybė ignoravo savo moralinę pareigą laikytis pagrindinių etikos standartų“, visiškai tylėdama dėl karinės invazijos į Ukrainą, kuri turi neįsivaizduojamų pasekmių psichinei sveikatai, įskaitant tyčinį taikymąsi į medicinos įstaigas, kaip pranešė Pasaulio sveikatos organizacija (PSO).

Laiške rašoma, kad „vietoj to draugija per pastaruosius du dešimtmečius pasirinko tenkinti Vladimiro Putino režimo poreikius. Akivaizdu, kad Rusijos psichiatrų draugija yra visiškai kontroliuojama Rusijos vyriausybės ir negali būti laikoma nepriklausoma nevyriausybine institucija. Ji visiškai tyli net tada, kai yra užfiksuota vis daugiau politinio piktnaudžiavimo psichiatrija atvejų Rusijoje ir jokiu būdu negina psichiatro profesijos etinių principų.

Kreipimosi autoriai priduria, kad jei Europos ir Pasaulio psichiatrų asociacijų nesiims konkrečių ir skubių veiksmų, jos taps Rusijos vyriausybės politikos įkaitais ir anksčiau ar vėliau bus pasmerktos už tai, kad buvo šio Rusijos vyriausybės karo prieš Europą bendrininkės, dėl ko buvo sunaikinta po Antrojo pasaulinio karo kruopščiai sukurta psichikos sveikatos apsaugos sistema.

Tarp pasirašiusiųjų iš dešimties šalių – garsus rusų rašytojas Michailas Šiškinas, buvę Lietuvos ir Nyderlandų ministrai, buvęs Didžiosios Britanijos ambasadorius Rusijoje, taip pat daugelis pirmaujančių psichikos sveikatos specialistų iš Europos, JAV ir Australijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius