-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 23

Psichologė: sutrikus „Skype“ darbui, žmonės pasijuto nesaugūs

Trečiadienio vakarą sutrikęs „Skype“ darbas smogė žmonių saugumo jausmui, teigia Vilniaus psichoterapijos ir psichoanalizės centro psichologė psichoterapeutė Daiva Balčiūnienė.
Pavadinimas
Pavadinimas / „Skype“ logotipas

„Žmonės linksta į pastovumą, stabilumą. Kompiuteris, kaip ir elektra ar automobilis, yra labai didelė mūsų gyvenimo dalis. „Skype“ yra toks dalykas, kuriuo dabartiniais laikais, kai žmonės gyvena nutolę vienas nuo kito – vaikai Anglijoje, tėvai Vilniuje, viena draugė Šveicarijoje, kita Belgijoje, daugelis naudojasi tiesiog bendraudami“, – naujienų portalui 15min.lt sakė D.Balčiūnienė.

Paklausta, ką reiškia, sutrikus „Skype“ veiklai, kilusi visuotinė panika, pašnekovė aiškino, kad tai nebūtinai yra priklausomybė – tiesiog atėmus iš žmonių galimybę susisiekti vieniems su kitais griuvo kai kurie jų planai, liko nepatenkinti tam tikri poreikiai.

D.Balčiūnienės teigimu, netekus įprasto, dažnai naudojamo dalyko iš rikiuotės tarsi išsimuša žmonių saugumo jausmas. „Jie tiesiog susirūpinę: juk jei tai atsitinka su „Skype“, tai gali atsitikti ir su bankų sistema ar dar kuo“, – kalbėjo psichologė psichoterapeutė.

Ji pabrėžė, kad žmonių nerimą susidarius tokiai situacijai paprastai išsklaido paaiškinimai, kas atsitiko, kada viskas susitvarkys ir kokias alternatyvas jie gali rinktis.

„Aišku, yra žmonių, kurie priklausomi nuo kompiuterio, kurie ištisai sėdi „Skype“, „Facebook“ ar dar kur nors. Ši situacija jiems yra kaip abstinencija. Bet tokių žmonių dalis, manau, yra mažesnė“, – kalbėjo psichologė psichoterapeutė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius