Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 03

PST vadovas Dalius Gesevičius apie Dainiaus Kreivio pažymą: teiginiai apie įmonę prasilenkia su sveiku protu

Bandymu duoti kyšį Viešųjų pirkimų tarnybos vadovui Žydrūnui Plytnikui apkaltinto Panevėžio statybos tresto (PST) vadovas teigia, kad tokie ūkio ministro Dainiaus Kreivio teiginiai prasilenkia su sveiku protu.
Dalius Gesevičius
Dalius Gesevičius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Net nepavadinčiau to kaltinimais, tai ne kaltinimai. Kaltinimus gali pateikti teismas. Tai tiesiog žodžiai, bet jie prasilenkia su sveiko proto barjeru“, – BNS teigė PST generalinis direktorius Dalius Gesevičius.

Anot jo, kol kas jis nėra matęs ketvirtadienį paviešintos D.Kreivio pažymos, kurioje šis parašė apie galimai jam ir Ž.Plytnikui darytą spaudimą dėl viešųjų pirkimų.

„Pirmiausiai norėčiau tai pamatyti ir pasitarti su teisininkais, kaip į teiginius reaguoti“, – BNS sakė PST vadovas.

Anot jo, tam, kad tokie įtarimai būtų išnagrinėti, yra prokurorai, specialiosios tarnybos.

„Toks vaizdas, kad norima mus pažeminti, sumenkinti. Mūsų veiklos sfera yra labai plati, mes nedirbame vien su Valdovų rūmų projektu, kaip formuojama nuomonė, o statome daug įvairių, tarp jų pramoninių objektų, dirbame su užsienio partneriais“, – sakė D.Gesevičius.

Pasak BNS turimos vadinamosios D.Kreivio pažymos, kurią ministras įteikė premjerui ir prezidentei, Ž.Plytnikui už PST palankių sprendimų dėl Valdovų rūmų ir Vilniaus pedagoginio universiteto renovavimo konkurso buvo pasiūlyta 100–200 tūkst. litų arba pasirinkti namą.

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) pernai įpareigojo nutraukti Vilniaus pedagoginio universiteto (VPU) renovacijos rangovo sutartį su Panevėžio statybos trestu, taip pat Vilniaus pilių direkcijos sutartį su PST dėl Valdovų rūmų statybos.

„2010 metais tarp spalio 7 ir 13 dienos, VPT rengiantis kreiptis į teismą ginant viešąjį interesą, į Ž.Plytniką kreipėsi tarpininkas (VPU ir PST – BNS), kuris siūlė sudaryti taikos sutartį ir atsiimti ieškinį. Tai padarius, buvo siūlomas 100 tūkst. litų atlygis (...). 2010 metų gruodžio mėnesio pabaigoje įvyko antrasis PST atstovų susitikimas dėl Valdovų rūmų su Ž.Plytniku, kurio metu už VPT išvados pakeitimą (leidimą tęsti sutartį) Ž.Plytnikui buvo pasiūlyta 200 tūkst. litų arba siūloma pasirinkti namą“, – rašoma D.Kreivio pažymoje.

Pažymoje D.Kreivys rašo, kad Panevėžio statybos tresto apyvarta buvo apie 182 mln. litų. Įmonė turėjo 126 mln. litų valstybės ir savivaldybių įmonių ir įstaigų užsakymų krepšelį – savivaldybėse dauguma projektų yra susiję su vandentvarkos įrenginių statyba.

Visą D.Kreivio pažymos tekstą galite perskaityti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius