-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 19

„Pūko TV“: savininkas siūlo mokytis iš Rusijos, P.Gražulis dalinasi sapnais

Du parlamentarus pasivijusi praeitis gali jiems kainuoti mandatus. Seime sudarytos specialiosios komisijos iki gegužės 1-osios turės pateikti išvadas, ar Mindaugui Basčiui ir Kęstučiui Pūkui bus rengiamos apkaltos. Negana to, Vilniaus apylinkės prokuratūra pagal keturių nukentėjusių moterų pareiškimus pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl K.Pūko galimo seksualinio priekabiavimo.
Kęstutis Pūkas po pokalbio su Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu
Kęstutis Pūkas po pokalbio su Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tuo metu M.Bastys, negavęs VSD leidimo dirbti su valstybės paslaptimis dėl nederamų ryšių su Rusijos energetikais ir propagandistais bei Lietuvos kriminalinio pasaulio atstovais, pats kreipėsi į prokurorus pradėti ikiteismiinį tyrimą dėl saugumo direktoriaus Dariaus Jauniškio. Ir K.Pūkas, ir M.Bastys kol kas negirdi Seimo pirmininko raginimų nelaukti apkaltų ir patiems pasitraukti iš Seimo.

Pasak konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio, M.Bastys, bendraudamas su Rusijos valstybinėmis institucijomis, galėjo ginti šios šalies interesus, o sukeldamas grėsmes nacionaliniam saugumui – pažeisti Konstituciją. Opozicija pasiūlė sudaryti laikinąją tyrimų komisiją, tokią, kokia buvo įkurta per Rolando Pakso apkaltą.

Į tokią komisiją kviečiami saugumo departamento pareigūnai, informacija viešinama, o liudytojai prisiekia sakyti tiesą, priešingu atveju jiems grėstų baudžiamoji atsakomybė. Tačiau M.Basčio partijos bičiuliai pasiūlė parlamentarui iškart skelbti apkaltą, o tokiu atveju sudaryta speciali komisija aiškintųsi, ar Seimo narys nepažeidė priesaikos nuo šios kadencijos pradžios.

Jei bus sudaryta specialioji tyrimo komisija tik dėl apkaltos, tyrimai bus daug siauresni, – atkreipia dėmesį Mykolo Romerio universiteto profesorius dr. Vytautas Sinkevičius.

„Aspektas, kurį pabrėžė G.Landsbergis, labai svarbus, nes nuo to priklauso tyrimo apimtis, rezultatai. Tas kelias visiškai logiškas – pradžioje ištirti ryšius, turinį, kuo tie ryšiai pasireiškia, ar tai nėra kenksminga Lietuvai, pamatyti daug platesnę problemą, o po to jau iš tos surinktos medžiagos žiūrėti, ar yra pagrindas apkaltai, ar ne. Jei bus sudaryta specialioji tyrimo komisija tik dėl apkaltos, tyrimai bus daug siauresni“, – atkreipia dėmesį Mykolo Romerio universiteto profesorius dr. Vytautas Sinkevičius.

Po ilgų ginčų Seimas pritarė socialdemokratų siūlymui sudaryti specialią komisiją dėl apkaltos. Atskirą tyrimą dėl šių ryšių galimos grėsmės nacionaliniam saugumui pavesta atlikti Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui, kuriam suteikti platesni laikinosios komisijos įgaliojimai. M.Bastys neigia kenkęs valstybei ir iš parlamento trauktis nežada, tačiau nerimo dėl būsimų tyrimų neslepia: „Jausmas yra, be abejo, sudėtingas. Niekam nelinkėčiau tokių dalykų.“

Tą pačią dieną Seimas vienbalsiai sutarė pradėti apkaltos procedūrą K.Pūkui. Sudaryta speciali tyrimo komisija spręs, ar yra pagrindas skelbti apkaltą dėl Pūko galimo seksualinio priekabiavimo prie darbintis į parlamentaro padėjėjas atėjusių merginų, ar ne. Keturios iš jų kreipėsi į Generalinę prokuratūrą.

Nepartinis K.Pūkas, į Seimą patekęs su „Tvarkos ir teisingumo“ partija, iš frakcijos jau pasitraukė, tačiau tikina niekuo nenusižengęs ir iš Seimo trauktis neketina.

Tiesa, merginų, prabilusių apie jo priekabiavimus, viešai atsiprašė. Tvarkos ir teisingumo frakcijos seniūnas Remigijus Žemaitaitis atvirauja, kad K.Pūko pasitraukimas iš Seimo jų partijai nebūtų skausmingas ir sako pasiūlęs tris pasirinkimo variantus, vienas iš jų – atsistatydinti iš Seimo.

„Jis pažadėjo artimiausiu metu susisiekti su savo advokatais ir [sužinoti], ką jam patars daryti. Kita sąraše yra Ona Valiukevičiūtė, ilgametė Seimo narė, lygiai taip pat sulaukusi nemažo gyventojų palaikymo“, – teigia R.Žemaitaitis.

Kitas šios frakcijos narys, teisininkas Rimas Andrikis, taip pat atvirauja, jog daugeliui aišku, kaip turėti elgtis K.Pūkas: „Manyčiau, kad familiarumas, ypač Seimo nariui, „ne prie veido“. Dauguma turbūt pritartų, kad K.Pūkas turėtų atsistatydinti.“

Seksualiniu priekabiavimu įtariamas K.Pūkas tikina prie darbintis atėjusių merginų nesilietęs, todėl ir kaltinti jo nesą už ką. Tačiau profesorius V.Sinkevičius teigia, kad politikas privalo vadovautis ne vien tik teisinėmis formuluotėmis.

„Jis negali elgtis negarbingai, nesąžiningai. Šiuo atveju, kaip teisiniu požiūriu beinterpretuotume, politinė etika, politinė moralė pažeista. Tokiems žmonėms ne vieta Seime“, – įsitikinęs V.Sinkevičius.

Jis negali elgtis negarbingai, nesąžiningai. Šiuo atveju, kaip teisiniu požiūriu beinterpretuotume, politinė etika, politinė moralė pažeista. Tokiems žmonėms ne vieta Seime, – įsitikinęs V.Sinkevičius.

Ne vien Seimo nariams sukėlė šoką dar viena žinia – K.Pūkas į Seimą nešasi ginklą savigynai. Savo vardo televizijoje K.Pūkas tarsi ir paaiškino, kodėl net Seime nesiskiria su ginklu: „Čia žinote, reikia žlugdyti žmogų, kuris nepatogus sistemai. Atėjo, paprovokavo, purkšt, prirašė, paleido, na, ir ant Lietuvos skalambija, matot, kokie žalieji, matot, koks tas Pūkas blogas, va, čia yra pavojus Lietuvos nacionaliniam saugumui.“

Beje, savo televizijos laidose K.Pūkas dalijasi įžvalgomis apie Lietuvos politines ir ekonomines aktualijas, nevengia patarimų, kaip elgtis su valdžia, kurioje jau ir pats yra: „Priklausys nuo to, kaip jūs patys reaguosite į pasiūlymus: ar jūs piketuosite, ar mitinguosite, ar reikalausite, ar sėdėsite ir lauksite, kol jums ką nors padarys. Dėl to laukimo, kaip dabar žmonės laukia, pasaulio šalyse jokia demokratija nesivysto. Reikia šiek tiek ir save kaltinti.“

Lietuvos patriotu prisistatantis ir nuolat apie tautiškumą dėstantis K.Pūkas pavyzdžiu tautiečiams rodo Rusiją: „Iš Rusijos tikrai Lietuvai yra ko pasimokyti. Paimkime klasikus, paimkime bet kokią meno sritį. Dar daug metų turėtume Lietuvoje ugdyti tą kuriančią visuomenę, kad kažką padarytume, ką Rusijoje gali padaryti iš tokios didžiulės milijoninės, milijardinės masės žmonių. Kiek atsiranda talentų.“

K.Pūko televizijoje atsiranda vietos ir kai kuriems Seimo nariams. Šie ne tik įvertina partijų nuopelnus Lietuvai, bet ir pasipasakoja sapnus.

„Taigi, konservatoriai kovoja su rusais, jie jų nekenčia, jie nekaltai pradėta partija ir jie ką nori gali daryti, vogti. Žmonės nekreipia dėmesio. O į kailinius, į apatinukus... Čia didžiausia problema. Aš dar pajuokausiu. Iki tiek kala žmonėms į galvas visa tai, kad aš sapnuoju sapną, sapnuoju Gretą Kildišienę, kuri neva užsidėjo apatinius drabužius, pagamintus iš kanapių audinio, kuris uždraustas Lietuvoje. Sapnuoju, kad atvažiuoja policija, ją nurengia, tuos apatinukus į mašiną padeda ir prasideda ikiteisminis tyrimas. Šokau iš lovos net išprakaitavęs. Bet iš tikro, tokią psichozę gali įvaryt, kad sapnuojasi“, – savo sapnais dalinosi politikas Petras Gražulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius