Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 30

Purvini bankomatai prašosi šluostės

Komercinių bankų atstovai tikina, kad bankomatų valymu rūpinasi specialiai samdomos įmonės, tačiau sostinės gatvėse akis bado ne vienas purvu apskretęs ir voratinkliais apaugęs bankomatas.
Bankomatas
Bankomatas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Įdomu, kas kiek laiko jie valomi? Kai kurių bankomatų ekranuose pro storą dulkių sluoksnį vargiai galima ką nors įžiūrėti, o palietus mygtukus lieka purvinos rankos“, – piktinosi „15min“ skaitytoja Jurga. Moteris sakė su nešvariais bankomatais susidūrusi Liejyklos gatvėje, J.Jasinskio gatvėje prie prekybos centro „Iki“ ir kitose Vilniaus vietose.

„Bankomatas – sudėtingas įrenginys. Lietuvoje juos tvarko pora įmonių. „Danske“ banko bankomatus prižiūri bendrovė „First Data Lietuva“, – „15min“ sakė „Danske“ banko atstovas spaudai Rolandas Kajokas. Jo teigimu, bankomatų priežiūra nėra banko prievolė – esą jis tik nuomojasi erdvę bankomatams.

Priežiūra – konfidencialus dalykas

„First Data Lietuvos“ vadybininkė Sigita Žalytė paaiškino, kad bendrovės prižiūrimi bankomatai yra plaunami du kartus per mėnesį. Tuo rūpinasi „First Data Lietuva“ samdoma įmonė, kurios pavadinimo pašnekovė neatskleidė. „Bankomatų priežiūra yra ganėtinai konfidencialus dalykas“, – kalbėjo S.Žalytė. Vadybininkė pridūrė, kad sužiūrėti kiekvieno bankomato švarą yra labai sudėtinga – ji esą priklauso ir nuo vietos, kurioje yra bankomatas, ir nuo žmonių, kurie juo naudojasi.

„Swedbank“ bankomatus taip pat prižiūri specialiai pasamdyta įmonė, tačiau ją bankas laiko paslaptyje. Kaip sakė banko Komunikacijos skyriaus vadovė Jorūnė Juodžbalytė, bankomatai tvarkomi kiekvieno jų papildymo grynaisiais pinigais metu, tačiau dėl bankomatų saugumo įvardyti, kas kiek laiko tai daroma, nesutiko.

J.Juodžbalytės teigimu, planiniai bankomatų tvarkymo darbai atliekami keletą kartų per metus. „Tvarkant bankomato išorę, paprastai nuvaloma klaviatūra, monitorius bei kitos išteptos vietos“, – sakė pašnekovė.

Pasiteiravus, kaip savo bankomatus prižiūri SEB bankas, paaiškėjo, kad jų švara rūpinasi bankui valymo paslaugas teikianti įmonė. „Bankomatai yra valomi ne rečiau kaip kartą per savaitę, o ten, kur klientų srautai itin dideli, ir dažniau. Paslaugas teikiančios bendrovės darbuotojai nuvalo bankomatus dengiančius skydus, jų ekranus, klaviatūras“, – sakė SEB banko Mokamųjų kortelių departamento direktorė Audronė Narkauskienė.

Jos teigimu, nusiskundimų dėl bankomatų švaros pasitaiko retai, tačiau reaguojama nedelsiant – susisiekiama su juos valančia bendrove, kad ši tuoj pat imtųsi švaros darbų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius