-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 02

Pusę mandatų išbarstęs Rolandas Paksas: „Rinkimų rezultatus vertinu santūriai vidutiniškai"

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatas į Vilniaus merus Petras Gražulis surinko 4,56 proc. rinkėjų balsų. „Tvarka ir teisingumas“ šalies savivaldybėse gavo vos 5,62 proc. rinkėjų paramą. Vilniuje partija iškovojo tik tris mandatus.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Noriu pasveikinti koalicijos partnerius Vyriausybėje – socialdemokratus“, – porinkiminę kalbą pradėjo „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas europarlamentaras Rolandas Paksas.

Partijos pasiektus rezultatus savivaldos rinkimuose jis vertina santūriai vidutiniškai. Per praėjusius rinkimus partija buvo gavusi 155 mandatus, po šių liko tik 87.

„Nuo gegužės 25 dienos Europos Parlamento rinkimų gavome daugiau nei 160 tūkst. balsų mažiau, nors sociologinės apklausos prognozavo tai antrą, tai trečią vietą. Neatitikimas tarp prognozių ir realaus skaičiaus reikalauja atskiros analizės“, – kalbėjo R.Paksas.

Vieną kitą procentėlį galėjo nuimti ir vidinės opozicijos klausimai, kurie sprendėsi suskaičiuotomis dienomis iki rinkimų. Dalį prarastų balsų sieju ir su Specialiųjų tyrimų tarnybos ekskursijomis į mūsų partijos būstinę.

Jis žadėjo išanalizuoti padarytas klaidas.

„Gal nesigirdėjome, gal nepakankamai dirbome, gal karo propagandos gaudesys, kurį kėlė viena parlamentinė partija, užgožė sveiką protą. Vieną kitą procentėlį galėjo nuimti ir vidinės opozicijos klausimai, kurie sprendėsi suskaičiuotomis dienomis iki rinkimų. Dalį prarastų balsų sieju ir su Specialiųjų tyrimų tarnybos ekskursijomis į mūsų partijos būstinę“, – vardijo R.Paksas.

Jis prisipažino skeptiškai vertinantis greitai susiformavusius visuomeninius rinkimų komitetus: „Kaip greitai susiformavo, taip greitai juos įsiurbs į savo sudėtį kai kurios vietos partijos, kurios ir inicijavo jų susikūrimą.“

Iki rinkimų „Tvarka ir teisingumas“ turėjo tris merus. Sekmadienį partijos kandidatas laimėjo Pagėgiuose, surinkęs 54 proc. balsų. Antrame rinkimų rate susirungs penki kandidatai – Kalvarijoje, Šilutėje, Prienuose, Šilalėje ir Telšiuose.

Dėl Vilniaus mero posto antrajame ture kovo 15-ąją varžysis liberalas Remigijus Šimašius ir perrinkimo siekiantis Artūras Zuokas.

Preliminarūs duomenys rodo, kad daugiausia balsų rinkimuose gavo socialdemokratai (20 proc. balsų), antri liko konservatoriai su 15 proc. rinkėjų balsų. Liberalai sulaukė apie 14 proc. rinkėjų paramos ir tapo lyderiais taip pat dešimtyje savivaldybių, įskaitant Vilnių ir Klaipėdą. 

Darbo partija surinko apie 9 proc. balsų, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos koalicija su Rusų aljansu – 8 proc., Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – 7 proc., o „Tvarka ir teisingumas“ – 5,62 proc. rinkėjų paramos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius