Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 06 04

Pusė milijono litų VšĮ „Kauno Žalgirio rėmėjas“ turto lieka areštuota

Lietuvos apeliacinis teismas atmetė VšĮ „Kauno Žalgirio rėmėjas“ atskirąjį skundą, kuriuo prašoma panaikinti šios organizacijos beveik pusės milijono litų vertės turto areštą.
„Žalgiris“
„Žalgiris“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Areštas

Ieškinį VšĮ „Kauno Žalgirio rėmėjas“ yra pareiškęs buvęs klubo žaidėjas Marko Popovičius. Jis teigia, kad klubas iki šiol vengia atsiskaityti.

Lietuvos apeliacinis teismas savo nutartyje pabrėžia, kad teismų praktikoje aplinkybė, jog teismo sprendimo įvykdymas gali pasunkėti arba pasidaryti negalimas, preziumuojama tuomet, kai turtinis ginčas tarp šalių atsirado dėl didelės pinigų sumos.

Kadangi ieškovo pareikštas ieškinys yra dėl beveik pusės milijono litų, teismas mano, kad yra grėsmė, jog atsakovas gali neįvykdyti galimai jam nepalankaus teismo sprendimo. Todėl teisėjų kolegija atsisako panaikinti turto areštą. Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Kauno apygardos teismas 2009 m. vasario 2 d. nutartimi konstatavo, kad klubas vengia atsiskaityti su ieškovu, ir atsižvelgė į tai, jog ieškinio suma yra didelė, tad kyla grėsmė, kad netaikant laikinųjų apsaugos priemonių būsimo teismo sprendimo įvykdymas būtų apsunkintas. Todėl būtina taikyti atsakovui priklausančio turto ir lėšų areštą už beveik pusės mln. litų sumą.

VšĮ „Kauno Žalgirio rėmėjas“ prašė panaikinti turto areštą. Tuo tarpu buvęs žaidėjas teigia, kad nors atsakovas gavo pakankamai lėšų iš Kauno miesto savivaldybės įsiskolinimams padengti ir yra remiamas fizinių bei juridinių asmenų, jis vis tiek piktybiškai vengia tesėti finansinius įsipareigojimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius