Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 16

Pusė patikrintų pašalpų gavėjų dirbo nelegaliai

Pagal savivaldybių pateiktą informaciją darbo inspektoriams patikrinus šimtą piniginę socialinę paramą gaunančių asmenų nustatyta, kad kone kas antras jų vykdė neregistruotą veiklą arba dirbo nelegaliai.
Pašalpos
Pašalpos / Nacionalinio socialinės integracijos instituto nuotr.

Už komercinės ar ūkinės veiklos tvarkos pažeidimus jiems surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, pagal kuriuos skirta 14,5 tūkst. Lt baudų.

Daugiausia pažeidimų nustatyta statybos ir su ja susijusiose ekonominės veiklos sričių įmonėse (per 70 proc. nuo visų nustatytų pažeidimų), kirpyklose ir kituose grožio salonuose, variklinių transporto priemonių techninės priežiūros ir remonto įmonėse. Patikrinimai vykdyti penkiuose didžiuosiuose šalies miestuose praėjusių metų pabaigoje.

Daugiausia pažeidimų nustatyta statybos ir su ja susijusiose ekonominės veiklos sričių įmonėse – per 70 proc. nuo visų nustatytų pažeidimų.

„Valstybinė darbo inspekcija aktyviai bendradarbiauja su savivaldybėmis nustatant piktnaudžiavimo valstybės parama atvejus. Kilus įtarimų, jog remiamas asmuo galimai turi pajamų dirbdamas nelegaliai arba iš vykdomos neregistruotos individualios veiklos, darbo inspektoriai tikrina savivaldybių pateikiamą informaciją, ir, akivaizdu, jog neretai šie įtarimai pasitvirtina. Tokiu atveju asmenims ar jų darbdaviams ne tik taikomos administracinės priemonės, bet ir gali būti nutraukiamas piniginės socialinės paramos skyrimas“,  – teigia Lietuvos Respublikos vyriausiasis valstybinis darbo inspektorius Vilius Mačiulaitis.

Pasak Valstybinės darbo inspekcijos vadovo, tokių patikrinimų šiais metais daugės. „Nuo šių metų visos savivaldybės perėmė socialinių pašalpų mokėjimo funkciją. Jos, be abejonės, suinteresuotos pašalpas skirti tikslingai, o ne išlaidauti papildomai uždirbantiems „iš šalies“ asmenims, nes sutaupyti pinigai galės būti skiriami kitiems miestų ir rajonų poreikiams. Taigi, tikimės, kad turėsime daug aktyvių partnerių aiškinantis darbą šešėlyje ir kartu aktyviai reaguosime į savivaldos teikiamą informaciją apie galimai neįformintą darbą,“ – sako V.Mačiulaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius