-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 22 /13:56

PVM lengvata šildymui galios iki Seimo rinkimų

Valdančiosios daugumos politinė taryba pirmadienį nusprendė, kad PVM lengvata šildymui turi galioti iki pat šio Seimo kadencijos pabaigos. Dėl to Seimui skubiai bus teikiamos įstatymų pataisos.
004A3678
Valdantieji sutarė, kad šildymui dar metus turi galioti PVM lengvata. (Asociatyvinė nuotr.)

Dabar numatyta, kad lengvatinis tarifas galios tik iki šių metų liepos 1 dienos. Jeigu Seimas lengvatos nepratęstų, PVM šildymui padidėtų iki 21 procento.

Lengvatinį PVM tarifą taikyti dar bent metus pasiūlė Darbo partijos atstovas Kęstutis Daukšys.

Anot politiko, viltys, kad sumažėjus dujų importo kainai bei taikant kompensacijas dėl importo sutarties sąlygų pasikeitimo, bus galima atpiginti centralizuotai teikiamą šilumą ir tada atsisakyti PVM lengvatos, nepasitvirtinto, todėl PVM lengvatos galiojimą būtina pratęsti.

„Apskaičiavome, kad atsisakius PVM lengvatos šildymui, daugelyje savivaldybių šildymo kainos padidės. Nuo 2015 m. liepos 1 d., pradėjus taikyti standartinį 21 procento dydžio PVM tarifą, gyventojų išlaidos padidėtų apie 11–12 procentų“, — skaičiuoja K. Daukšys.

Pratęs iki rinkimų

Premjeras A.Butkevičius po valdančiųjų politinės tarybos tikino, kad, nors šilumos kainos mažėja, dujų kainos mažėja, tačiau lengvata turi išlikti iki pat kadencijos pabaigos.

„Lengvata turi būti dar pratęsta, nors buvo kalbama apie tai, kad šilumos kaina labai sumažėjusi, dujų kaina sumažėjusi, bet mes turime paskaičiavę įvairiausius variantus, kaip keistųsi šilumos kaina, jeigu PVM būtų nelengvatinis. Tuomet šilumos kaina didėtų 10–15 proc. Todėl šiandien vieningai buvo sutarta, kad šilumos PVM lengvata turi išlikti, manoma, iki kadencijos pabaigos“, – kalbėjo A.Butkevičius.

 „Aišku, Seimas dar turės balsuoti“, – pridūrė jis. Premjero teigimu, sunkumų priimti būtinas pataisas per likusias dvi Seimo sesijos savaites neturėtų kilti.

„Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas Rolandas Paksas tikino, kad, jo nuomone, PVM lengvata šildymui turėtų galioti net ne iki rinkimų, o amžinai.

„Aš būčiau šalininkas, kad išvis nekiltų tas klausimas. Pratęsti ir viskas“, – sakė R.Paksas.

Finansų ministerijos skaičiavimais, lengvatos panaikinimas kainuos 20–21 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius