Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 30

PVM viešbučiams nemažins

Viešbučiams tęsiant protesto akcijas dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM) mažinimo premjeras Andrius Kubilius teigia, kad jo mažinti neketinama.
Viešbutis dalyvauja protesto akcijoje
Viešbutis dalyvauja protesto akcijoje. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šiandien paprašiau, kad būtų sudaryta speciali darbo grupė, kuri galbūt Viešbučių asociacijai ir jų vadovams padės suvokti, kur yra pačios didžiausios problemos. Mano supratimu, tikrai ne PVM tarifas yra problema, – antradienį žurnalistams sakė A.Kubilius. – Svarstysime, bet kol kas planų (mažinti PVM viešbučiams – aut. past.) neturime.“

Kol kas planų (mažinti PVM viešbučiams) neturime, – sakė A.Kubilius.Šiuo metu Vilniuje vyksta kasmetinė Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos Parlamentinės Asamblėjos (ESBO PA) sesija, į Lietuvą atvyko per 500 parlamentarų iš maždaug 50 šalių. Paklaustas, ar viešbučių vykdomos akcijos nesugadins Lietuvos prestižo užsienio lyderių akyse, A.Kubilius teigė, kad šios akcijos rodo demokratiškumo skvarbą.

„(Atrodome) kaip demokratiška, pilietinė valstybė, kurioje kaip kas nori, taip tas gali reikšti savo nuomonę, niekas dėl to tikrai nesiima veiksmų“, – sakė premjeras.

Viešbučiai reikalauja sumažinti jiems taikomą PVM nuo dabartinio 19 proc. iki 10 proc. Pirmadienio vakarą jau antrą kartą per šį mėnesį daugumoje viešbučių buvo užgesintos šviesos restoranuose, priėmimo salėse ir kitur. Tiesa, svečių kambariuose elektra nebuvo išjungta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius