Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 04 16

R.Braziulis abejoja, ar KT sprendimas dėl urėdijų reformos bus įgyvendintas

Konstituciniam Teismui (KT) antradienį paskelbus, kad urėdijų pertvarką įteisinusios įstatymo pataisos užpernai priimtos pažeidžiant Konstituciją, Lietuvos žaliųjų judėjimo vadovas Rimantas Braziulis pareiškė, kad KT sprendimas yra teisingas, bet nėra priemonių jį įgyvendinti.
Rimantas Braziulis
Rimantas Braziulis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Įsigalėjęs visiškas teisinis nihilizmas ir realiai niekas čia nieko neperžiūrinės. Manau, kad jie apsimes, kad nieko neįvyko, kad jie nieko nemato. O Konstitucinis Teismas realiai nieko nereikalaus. Kad Konstitucinis (Teismas – BNS) priėmė tokį kritišką sprendimą, tai yra teisinga, tik gaila, kad nėra jokių mechanizmų, kaip įgyvendinti tokius sprendimus ir kad jie turėtų kažkokį poveikį“, – BNS antradienį sakė R.Braziulis.

Pasak jo, reformos priėmimo skuba Seime buvo padiktuota ne noro tobulinti sistemą, bet „labai įtakingų verslo grupių“ interesų.

„Skubos tvarką visuomet nusineša šuo ant uodegos. Ten tiesiog buvo užsakymas iš verslo organizacijų pusės skubiai sunaikinti miškų sistemą. Ir dabar visi apie tai gėdingai tyli, nes jie žino, kad sunaikino ir žino, ką jie padarė. Ta skubos tvarka ir yra visas nusikaltimas, kadangi tik jos pagalba jie galėjo šį verslo struktūrų užsakymą įvykdyti“, – sakė R.Braziulis.

Jo teigimu, jau dabar matyti pragaištingi reformos padariniai.

„Gerai veikianti sistema realiai yra sunaikinta (...) Praktiškai niekas nebetiki sistemos ateitimi, visi ieškosi kažkur darbų, sunaikintos 42 normaliai veikusios įmonės, miškų urėdijos. Žmonės išvaikyti, sistemoje visiška depresija. O rinkimai į savivaldybes parodė, kad „valstiečiai“ priėmę tokį sunaikinimo projektą, o ne reformą, neteko dešimčių tūkstančių balsų“, – BNS sakė Lietuvos žaliųjų judėjimo vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius