Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 16 /13:23

R.Juknevičienė apie susitikimą su G.Nausėda: jis klausė, ar negalime iš partijos išmesti V.Ušacko

Gitanui Nausėdai pareiškus, kad Ingrida Šimonytė nenori rodytis kartu su ją rinkimuose iškėlusiais konservatoriais, Rasa Juknevičienė papasakojo apie iki rinkimų vykusį susitikimą su kandidatu bei šio pasiūlymus partijai. G.Nausėda pripažįsta, kad buvo susitikęs su R.Juknevičiene, tačiau jos teiginius vadina pramanais.
Rasa Juknevičienė
Rasa Juknevičienė / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Dievaž negalvojau, kad teks tai daryti. Matau, kad reikia, nes ponas Gitanas Nausėda apkaltino Ingridą dėl rinkimų nakties, neva mus, TS-LKD, ji laiko raupsuotaisiais“, – feisbuke rašo R.Juknevičienė.

Politikė pasakoja, kad susitikus su G.Nausėda, šis džiaugėsi galėjęs atsisėsti nugara į langą ir taip išvengti dėmesio jų susitikimui.

„Gitanas atėjo, kiek nusivylė tokia kuklia aplinka, bet apsidžiaugė, kad jis galės atsisėsti nugara į langą ir niekas jo nepamatys. Ups, pamaniau! Ar aš kokia raupsuota, jei taip bijo, kad kas nepamatytų? Na, tiek to, kalbamės“, – rašo konservatorė.

Jos teigimu, G.Nausėda sutiko dalyvauti TS-LKD pirminiuose rinkimuose tik tokiu atveju, jei jam netektų važinėti po partijos skyrius.

„Mano atsakymas buvo paprastas – tokiu atveju jūs pralaimėsite. Vygaudas yra partijos narys, jį žmonės pažįsta. Ir tada – dar vienas ups! Išgirdau klausimą, ar negalima būtų Vygaudo išmesti iš partijos?
Akimirką net nesugebėjau nieko atsakyti. Ne, sakau, apie tai net jokios kalbos būti negali!“, – dalinosi R. Juknevičienė.

G.Nausėda: ar tikrai verta iki to nusileisti?

G.Nausėda patvirtino išties susitikęs su R.Juknevičiene, tačiau neigė siūlęs iš partijos pašalinti V.Ušacką.

„Vienintelis tikras faktas tame, ką parašė p.Juknevičienė, – mūsų susitikimas buvo. Visa kita yra pramanai, pradedant neva nusivylimu kuklia susitikimo vietos aplinka ir baigiant klausimu dėl Vygaudo Ušacko išmetimo iš partijos. Ar tikrai verta iki to nusileisti, p.Rasa?“ – socialinio tinklo paskyroje rašo kandidatas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./LRT debatai. Gitanas Nausėda
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./LRT debatai. Gitanas Nausėda

R.Juknevičienės reakciją sukėlė G.Nausėdos interviu naujienų agentūrai ELTA, kuriame antras pirmajame prezidento rinkimų ture likęs ekonomistas stebėjosi, kad rinkimų naktį partijos nariai rezultatų laukė atskirai nuo I.Šimonytės.

„Kodėl jiems reikia daryti specialius uždarus vakarėlius arba jų prašyti neiti į bendrą salę? Juk jie nėra kažkokie raupsuotieji. Aš kaip tik manau, kad reikia nusimesti kaukę“, – sakė kandidatas.

G.Nausėda sakė nesuprantantis, kodėl partijai priklausantys žmonės yra laikomi kažkuo prastesniais.

I.Šimonytė: kandidatuoju aš, ne TS-LKD partija

Reaguodama į G.Nausėdos pasisakymą, I.Šimonytė priminė oponentui, kad rinkimų naktį jos štabe lankėsi partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis, vicepirmininkai bei kiti TS-LKD nariai.

„Sekmadienio naktį MO muziejuje buvo gausus būrys žmonių, kurie priklauso TS-LKD. Vieni ilgiau, kiti trumpiau. Vieni anksčiau, kiti vėliau. Buvo partijos pirmininkas ir vicepirmininkai, atsakingoji sekretorė Aistė. Pirmininkas netgi mano buvo nuvestas į pagundą šokti, dėl ko abu susilaukėme keisčiausių interpretacijų“ – rašė I.Šimonytė.

Pasak pirmojo turo nugalėtojos, rinkimuose dalyvauja ne partija, o jos iškelta kandidatė, kurios komandoje dirba aibė savanorių, ne vien partijos nariai.

„Už paramą esu dėkinga, tačiau partija puikiai žino, kad kampaniją organizuoju pati, su savo štabu, taip, kaip mums atrodo geriausia. Štabą susitelkiau pati, savanorius taip pat. Partija padės, bet jokių sąlygų nekelia. Partijos žmonės savanoriauja, kaip ir nepartiniai ar priklausantys kitoms partijoms“, – paaiškino I.Šimonytė.

Kandidatė ironizavo sakydama, kad G.Nausėda baiminasi, kad gali būti kandidatų, kurie yra mažiau priklausomi nuo partijų, nei pats ekonomistas.

„Kaip Sauliui Skverneliui nepriklauso meilės monopolis, taip Gitanas Nausėda neturi pagrindo teigti, jog vienintelis turi asmeninės laisvės privilegiją“, – premjero pasisakymą apie prezidentūroje krykštaujančius vaikus priminė I.Šimonytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius