Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 24

R.Juknevičienei teks grąžinti valstybei 3 tūkst. Lt

Seimo etikos sargai nusprendė, kad bažnyčios leidinį iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų parėmusi Seimo narė ir krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė ne pagal paskirtį panaudojo valstybės pinigus.
Pirmasis I.Liegio vizitas Lietuvoje
R.Juknevičienė parėmė Kristaus Prisikėlimo bažnyčios renginių programą. / Alfredo Pliadžio / KAM nuotr.

Politikė paskutinį 2009-ųjų ketvirtį iš parlamentinės veiklos finansų skyrė daugiau nei 3 tūkst. Lt Kristaus Prisikėlimo bažnyčios 2009–2010 metų renginių programai  „Žodis ir spalva“ paremti. Tituliniame bukleto puslapyje išspausdintas R.Juknevičienės sveikinimas ir jos nuotrauka.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos nariams kilo klausimų, ar šis Seimo narės poelgis iš tiesų buvo parlamentinė veikla. Mat leidinyje aprašomi įvairūs bažnyčios, o ne pačios R.Juknevičienės organizuojami renginiai.

Komisijos narys Vytautas Bogušis svarstė, kad parlamentinės veiklos lėšų naudojimo tvarka įstumia Seimo narius į daugiaprasmę situaciją. Esą sudėtinga konstatuoti, kada parlamentaras vykdo savo darbinę veiklą, o kada – jau nebe. Pavyzdžiui, jei politikė ar jos atstovas dalyvavo visuose buklete aprašomuose renginiuose ir susitiko su rinkėjais, galima traktuoti, jog ji vykdė parlamentinę veiklą.

„Pagal tokią logiką aš eidamas į krepšinio rungtynes irgi vykdau parlamentinę veiklą“,  – kitokią nuomonę išsakė komisijos narys Egidijus Klumbys. 

Po etikos sargų verdikto R.Juknevičienė turės grąžinti išleistą sumą į biudžetą.

Paskutinį praėjusių metų ketvirtį politikė parlamentinei veiklai iš viso išleido apie 8,2 tūkst. litų. Iš jų 3,4 tūkst. litų – Seimo nario vizitinių kortelių ir kitos informacijos gamybai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius