Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 06 22

R.Karbauskis 15min kaltina melu. 15min R.Karbauskiui suteikia progą paklausyti, ką jis pasakė

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija Seime ketvirtadienį išplatino pranešimą spaudai, kuriame 15min kaltina melu. Pasak R.Karbauskio, žurnalistės Liepos Želnienės straipsnio „Ramūnas Karbauskis užsimena apie galimą naują ekonomikos krizę“ antraštė klaidina portalo skaitytojus. 15min pateikia R.Karbauskio pasisakymo įrašą, kuriame jis tikrai kalba apie galimą ekonominę krizę.

Kaltina melu

Ketvirtadienį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija Seime išplatino pranešimą žiniasklaidai, pavadinimu „Melas. Demaskuota klaidinanti portalo 15min.lt antraštė“.

Jo turinys toks:

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) atkreipia dėmesį, jog portalas 15min.lt skelbia melą platinančią publikaciją su klaidinančia antrašte „Ramūnas Karbauskis užsimena apie galimą naują ekonomikos krizę“.

„Žurnalistės Liepos Želnienės straipsnio antraštė klaidina portalo skaitytojus. Kultūros komiteto posėdyje buvo aptarinėjami Kultūros fondo sudarymo principai tam naudojant alkoholio, tabako akcizų ir azartinių lošimų mokesčio lėšas. Buvo kalbama, jog tuo atveju, jeigu kai kurių ekonomistų prognozuojama krizė ateitų, tai dabartinis finansavimo modelis užtikrintų didesnį kultūros finansavimo stabilumą. Nesuprantama, kaip ši diskusija galėjo būti interpretuota kaip mano užsiminimas apie galimą naują ekonomikos krizę. Aš asmeniškai neįžvelgiu jokių krizės požymių“, – sako LVŽS frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis.

Klaidinančią informaciją paskelbusią žurnalistę bus prašoma įvertinti Visuomenės informavimo etikos komisijos ir žurnalistų etikos inspektorės“.

R.Karbauskio pasisakymo įrašas

15min skaitytojams pateikia R.Karbauskio pasisakymo trečiadienio Kultūros komitete įrašą.

VIDEO: Ramūno Karbauskio pasisakymas Kultūros komiteto posėdyje

R.Karbauskis trečiadienį sakė:

„Mes iš tikrųjų labai norėtume, kad kultūros finansavimas niekaip nebūtų siejamas su alkoholio prekyba ar azartiniais žaidimais, ar tabaku, bet, žinant prognozes, kad mes neužilgo galime susidurti su dar viena krize, ekonomikos krize pasauline, tai tokiu atveju, mes girdime tai ir priimamame tai, kad mes turime palūkėti su savo norais tai sieti tiktai su biudžeto procentu.

Turime turėti tą garantą, kuris būtų papildomas pajamų šaltinis – tai yra akcizai. Nors jų siejimas su kultūros finansavimu toks yra, kaip ir kolega teisingai pasakė, jeigu taip logiškai, mažėtų, o mes to siekiame, tai tokiu atveju mažėtų finansavimas. Bet jeigu žiūrėt, kad ateitų krizė ir jeigu ji ateis, tai tokiu atveju mažėjimas biudžete gali būti drastiškas, nes mums reiks tą krizę išgyvent. Ir tai yra labai rimtos kalbos. Mes negalime apie tai negalvoti, nes, jeigu mes apie tai negalvosime, ir mes tada turėsime tiesiog tragediją.

Mes jau vieną sykį krizę pragyvenome. Mes veržėmės, dar iki šiol nesame grąžinę finansavimo kai kurioms sritims iki buvusio laikotarpio. Jeigu dar sykį, o Finansų ministerijos ekspertai ir bendrai ekspertų nuomone, mes... ekonomika šyla ir grėsmė tokia tikrai didelė.

Ir kas labiausiai nukentės? Tikriausiai vis dėlto nukentės tokios sritys, kaip kultūra, pirmiausiai. Nes yra dalykai, kuriuos valstybėje galima kaip nors pateisinti ir bandoma pateisinti, kad žmogus gali be kažko išgyventi. Tai vat labai gaila, kada būna sakoma, kad kultūros prasme be šito galima išgyvent. Bet aišku, kad visi tie veiksmai, kurie yra daromi, yra daromi taip, kad kaip nors būtų sumažintos galimos grėsmės ir, jeigu jos vis dėlto įvyks, kad jų pasekmės būtų kuo mažesnės“.

Visą 15min straipsnį, kuriuo nepatenkintas R.Karbauskis, galite paskaityti čia.

Primename, kad pirmadienį Lietuvos bankas atnaujino šalies ekonomikos augimo prognozę – tikisi 3,3 proc. BVP prieaugio, nors dar kovą prognozavo 2,6 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius