-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 04 03

R.Karbauskis abejoja A.Skardžiaus apkaltos komisijos perspektyva

Valdančiųjų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis abejoja apkaltos komisijos dėl parlamentaro Artūro Skardžiaus perspektyva. Jo nuomone, Seimas neturi naujos informacijos, kuri leistų kreiptis į Konstitucinį Teismą dėl galimo priesaikos sulaužymo.
Ramūnas Karbauskis ir Artūras Skardžius
Ramūnas Karbauskis ir Artūras Skardžius / 15min nuotr.

„Jeigu neatsiras jokios naujos informacijos, jei teisėsaugos institucijos neduos naujos informacijos, tai perspektyva tos apkaltos tikrai liūdnoka, pagal G.Palucką („socialdemokratų“ pirmininką – BNS), nes reikia turėti informaciją, kurios pagrindu būtų kreipiamasi į Konstitucinį Teismą. Kol kas tokios informacijos tikrai nėra“, – antradienį Žinių radijui sakė „valstiečių“ lyderis.

„Niekas nepasikeitė. Tad būtų labai keista, jei Seimas, sukūręs apkaltos komisiją, padarytų kitą išvadą, nei padarė prieš porą mėnesių“, – pridūrė jis.

R.Karbauskis taip pat stebisi, kodėl opozicija inicijavo tyrimą nesulaukusi teisėsaugos tyrimo išvadų. R.Karbauskis mano, kad tyrimu siekiama atitraukti dėmesį nuo teismą netrukus pasieksiančios politinės korupcijos bylos, kurioje figūruoja Eligijus Masiulis ir kiti buvę liberalai.

Seimas yra patvirtinęs Antikorupcijos komisijos išvadas, kad A.Skardžius, dirbdamas Ekonomikos komitete ir Energetikos komisijoje bei rūpindamasis atsinaujinančių išteklių ūkiu, galėjo supainioti viešuosius ir privačius interesus. Apkaltą parlamentarui inicijavusi opozicija liko nepatenkinta tyrimo išvadomis.

A.Skardžiaus šeimos nariai dalyvauja energetikos versle, o Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) yra pareiškusi, kad A.Skardžiaus teiktos pataisos dėl atsinaujinančių išteklių galėjo sudaryti išimtines sąlygas mažųjų saulės bei vėjo elektrinių savininkams, nes šiuose versluose jis turėjo interesų. A.Skardžius STT išvadas vadina suklastotomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius