Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 17

R.Karbauskis apie Lukiškių aikštės likimą: yra du siūlymai

Valdančiosios Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis sako, kad dėl to, kam toliau patikėti valdyti Lukiškių aikštę, yra du siūlymai. Anot jo, Vyriausybė linkusi pritarti tam, kad aikštė būtų perduota valdyti Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centrui (LGGRTC).
Lukiškių aikštės paplūdimys
Lukiškių aikštės paplūdimys / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pasak R.Karbauskio, vienas Vyriausybės sudarytos darbo grupės siūlymas – pasirašyti naują panaudos sutartį su Vilniaus miesto savivaldybe labai aiškiai apibrėžiant, kad būtų laikomasi Seimo priimto įstatymo dėl Lukiškių aikštės statuso.

Antras siūlymas – atiduoti Lukiškių aikštės priežiūrą LGGRTC.

„Kiek aš suprantu, Vyriausybė yra linkusi vis dėlto spręsti antru variantu, nes pirmu variantu – atnaujinant panaudos sutartį su Vilniaus miesto savivaldybe, mes susiduriame su problema, kad miestui vadovauja meras, kuris priklauso partijai, kuri nori legalizuoti narkotikus ir taip toliau. Dėl to tikėti, kad šitie žmonės su tokiu mąstymu vis dėlto laikysis įstatymų, mums tikrai nėra savaime suprantama“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė R.Karbauskis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis

R.Karbauskio teigimu, jeigu Lukiškių aikštę valdys LGGRTC, bus daug mažiau rizikų ir galimybių kažkaip manipuliuoti įstatymu bei viešąja nuomone.

„Jeigu šnekėtumėme apie vertybes būtent, tai renginiai ten turi vykti – įvairūs renginiai ir ledo arena ten gali būti žiemą įrengta. Bet pliažų ir tokių patyčių, kokios buvo iš tų žmonių, kurie ten yra nužudyti šitoje aikštėje, daugiau nebebus“, – komentavo „valstiečių“ lyderis.

R.Karbauskis sakė, kad Vyriausybės sudaryta darbo grupė memorialo Lukiškių aikštėje klausimo nesprendžia.

„Bet mes tarpusavyje šnekėjomės, kad iš tikrųjų reikia valinių sprendimų. Nežinau, ar užteks laiko šitai Vyriausybei priimti valinį sprendimą ir pastatyti tai, ką Seimas yra nusprendęs. Ar tai bus jau kitos kadencijos klausimas, aš nežinau. Tiesiog aišku viena – Seimas valią savo išreiškė įstatymą priimdamas. O šiuo atveju Vyriausybė gali būti, kad sprendimą spės priimti“, – teigė Seimo Kultūros komiteto pirmininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius