Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 26

R.Karbauskis: B.Matelio pasitraukimas brandintas kelis mėnesius, nėra netikėtas

Seimo nario Broniaus Matelio pasitraukimas iš valdančiosios Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos brandintas kelis mėnesius ir nėra netikėtas, sako šios frakcijos seniūnas „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Anot jo, kalbos apie galimą iš Seimo pasitraukusios Gretos Kildišienės šantažą yra B.Matelio fantazija, kuri gali būti grindžiama asmeniškumais. Po kilusio ažiotažo dėl santykių su G.Kildišiene kurį laiką buvęs nepasiekiamas žurnalistams, R.Karbauskis ketvirtadienį atsakė į BNS klausimus.

„B.Matelio sprendimas brendo tikriausiai jau labai seniai, nes stebėdavom jo straipsnius, kuriuose buvo labai daug kritikos, tai normalu. (...) Tiesiog labai keista motyvacija, kad tai susiję su kažkuo, kas vyksta dabar, kad dabar kažkas sumotyvavo, ar įžeidė. Seimo nariai galėjo įsižeist seniai dėl jo straipsnių apie tai, ką darome, kodėl darome. Tai nesiderina su pagarba kolegoms, kurie dirba vienoje frakcijoje. (...) Nenustebino, brendo mėnesiais, tiesiog reikėjo progos ir tie komentarai yra juoką keliantys“, – BNS sakė R.Karbauskis.

Anot „valstiečių“ vadovo, ir B.Matelis, ir G.Kildišienė yra iš Panevėžio, tad gali būti asmeninių priežasčių, kodėl iš frakcijos pasitraukęs parlamentaras „gali nemėgti G.Kildišienės“.

„Reikia turėt labai lakią fantaziją norint tai pasakyti (apie G.Kildišienės šantažą R.Karbauskiui).

Kitas dalykas, Seimo narys gali turėti tokių asmeninių motyvų, kodėl galėtų nemėgti buvusios Seimo narės G.Kildišienės. Negaliu komentuoti, tai dar rinkimų kovos, rinkimų laikotarpio momentai, nes jie abu iš Panevėžio, nelabai nustebino toks noras truputį įkąsti“, – aiškino R.Karbauskis. Tačiau jis nedetalizavo, kokius asmeniškumus turi omeny.

B.Matelio svarstymus apie tai, jog G.Kildišienė gali laikyti R.Karbauskį „pakabintą“, Valstiečių ir žaliųjų frakcijos vadovas vadino įžeidimu.

„Tai visiška fantazija, tai įžeidimas ir mano, ir buvusios Seimo narės įžeidimas, kad Seimo narį kas nors šantažuoja, kad buvusi Seimo narė turi tokių ketinimų. Paprasčiausiai žeminamas žmogus ir tai daroma dėl asmeninių motyvų“, – kalbėjo R.Karbauskis, klausiamas, ar G.Kildišienė turi pagrindo jį šantažuoti.

Atskilęs B.Matelis, anot „valstiečių“ frakcijos seniūno, yra vienas iš daugiau kaip 50 frakcijos žmonių, tad tai nereiškia skilimo. „Jei bus 5 arba 10 – tada bus galima kalbėt apie ką nors“, – pridūrė jis.

Jis teigė neturintis žinių apie tai, kad Seimo „valstiečių“ frakcijoje buvo renkami parašai dėl paramos G.Kildišienei, raginant ją nesitraukti iš Seimo. Tačiau R.Karbauskis pripažino, jog frakcijoje nuomonės šiuo klausimu išsiskyrė.

„Aš esu girdėjęs apie tai, kad Seimo nariai tarpusavy šnekėjosi, kad nebuvo renkami parašai. Jie nebuvo renkami, nes aš žinočiau apie tai, kaip frakcijos vadovas. Bet Seimo nariai turėjo skirtingas nuomones – vieni buvo už tai, kad ta istorija turi taip pasibaigti, kiti buvo už tai, kad ta istorija neturi jokios teisinės priežasties, kad Seimo narė atsistatydintų. Priimtas sprendimas – jis gerbtinas“, – sakė R.Karbauskis.

Paklaustas, ar pripažįsta pats padaręs klaidų, R.Karbauskis teigė jau anksčiau ne kartą tai pripažinęs ir atsiprašęs. Ketvirtadienį BNS jis teigė padaręs komunikacijos klaidų, o pastaruoju metu nusprendė mažiau bendrauti su žiniasklaida, kad būtų mažiau erdvės interpretacijoms.

„Taip, aš tą visą laiką ir sakiau, tik man keista, kad niekas to taip neperskaitė. Ir aš net atsiprašinėjau žmonių Lietuvos per Facebook'ą, kad taip mes, aš padariau daug klaidų. Ir komunikacija, ir kažkokiais momentais sakydamas, ką galvoju. Nemaniau, kad mano žodžius galima interpretuoti kaip kažkokį bandymą sakyti netiesą. Buvau nuoširdus nuo pradžių iki galo“, – sakė „valstiečių“ vadovas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis, Greta Kildišienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis, Greta Kildišienė

Anot R.Karbauskio, sprendimas suspenduoti G.Kildišienę partijos pirmininko pavaduotojos pareigose buvęs teisingas, o dėl jos likimo kitose pareigose – Panevėžio skyriaus pirmininkės ar apskritai partijoje, R.Karbauskio žodžiais, nėra teisinio pagrindo svarstyti.

„Buvusi Seimo narė nori ir pati viską įvertinti,, kas čia klostėsi per tą savaitę ir galbūt pasiruošti atsakyti į tuos klausimus, kurie buvo pateikti. Nes buvo labai daug klausimų, taip pat ir melo, ir daug ko buvo“ – teigė parlamentaras.

Parlamentaras B.Matelis ketvirtadienį pranešė paliekantis „valstiečių“ frakciją Seime. Jis teigė iš frakcijos išeinantis dėl pastarųjų aktualijų, susijusių R.Karbauskiu ir G.Kildišiene.

B.Matelis sakė kol kas neketinąs šlietis prie jokios politinės jėgos, todėl dirbsiąs Mišrioje Seimo narių grupėje. Jis į Seimą buvo išrinktas vienmandatėje Nevėžio apygardoje, tačiau kaip nepartinis kandidatas buvo įrašytas ir į „valstiečių“ kandidatų sąrašą.

Šiam politikui pasitraukus iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos, joje liks 56 nariai. „Valstiečių“ deleguotas Seimo pirmininkas V.Pranckietis nepriklauso jokiai frakcijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius