Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 31

R.Karbauskis: frakcija palaikys siūlymą pradėti M.Basčiui apkaltos procesą

Didžiausia Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija turėtų palaikyti specialiosios komisijos siūlymą Socialdemokratų frakcijos atstovui Mindaugui Basčiui pradėti apkaltos procesą, sako jos seniūnas Ramūnas Karbauskis.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Išvados atitinka anos komisijos (Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto) išvadas, siūloma apkalta, taip ir balsuosim. Aš manau, kad frakcija palaikys, nes pas mus buvo vieninga nuomonė“, – trečiadienį specialiosios komisijos patvirtintas išvadas BNS komentavo R.Karbauskis.

Komisija trečiadienį konstatavo, kad dėl šiurkštaus priesaikos sulaužymo M.Basčiui yra pagrindas pradėti apkaltos procesą. Komisijos išvados patvirtintos „už“ balsavus aštuoniems komisijos nariams, vienam – „prieš“, dviem komisijos nariams susilaikius.

„Komisija patvirtino išvadą, mes pripažinome, kad Seimo narių teikimas dėl apkaltos proceso pradėjimo pagrįstas ir siūlome pradėti apkaltos procesą Seimo nariui M.Basčiui“, – po komisijos posėdžio žurnalistams sakė jos pirmininkė „valstietė“ Agnė Širinskienė.

Komisija trečiadienį konstatavo, kad dėl šiurkštaus priesaikos sulaužymo M.Basčiui yra pagrindas pradėti apkaltos procesą.

Klausiama, kuo komisija grindė išvadą, kad Seimo narys sulaužė priesaiką, A.Širinskienė minėjo M.Basčio nuslėptą pažintį su buvusiu KGB darbuotoju Piotru Vojeika, Rusijos atominės energetikos korporacijos „Rosatom“ atstovų ir Lietuvos vadovų susitikimų organizavimą, galbūt nesąžiningus liudijimus Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui (NSGK), anksčiau atlikusiam tyrimą dėl M.Basčio ryšių su Rusijos naudai veikusiais asmenimis.

Apkalta M.Basčiui inicijuota dėl Valstybės saugumo departamento nurodytų jo ryšių su atominės energetikos korporacijos „Rosatom“ atstovu vadinamu Jevgenijumi Kostinu, buvusiu KGB darbuotoju Piotru Vojeika, Rusijos valstybinio kanalo RTR žurnalistu Ernestu Mackevičiumi, buvusiu Kauno mafijos autoritetu įvardijamu Saturnu Dubininku ir neteisėta veikla įtariamu verslininku Vadimu Pachomovu.

M.Bastys kaltinimus neigia, apkaltos procesą vadina politiniu susidorojimu, apkaltos komisijos tyrimą sako esant tendencingą. Priesaikos Seimo narys pabrėžia nesulaužęs.

Seimas yra patvirtinęs tyrimą dėl M.Basčio ryšių atlikusio Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto išvadas, kad parlamentaras veikė prieš Lietuvos interesus, o jo ryšiai su Valstybės saugumo departamento medžiagoje įvardintais asmenimis kelia grėsmę šalies saugumui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius