-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 28 /12:52

R.Karbauskis: G.Nausėda pasidavė konservatorių bandymui diskredituoti J.Narkevičių

Prezidentui Gitanui Nausėdai paraginus į skandalus įklimpusį susisiekimo ministrą Jaroslavą Narkevičių trauktis, valdančiosios koalicijos lyderis Ramūnas Karbauskis gina Vyriausybės narį. „Valstiečių“ lyderis pareiškė, kad šalies vadovas pasidavė opozicinių konservatorių bandymui diskredituoti ministrą.
Jaroslavas Narkevičius
Jaroslavas Narkevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

R.Karbauskis sakė, kad į G.Nausėdos verdiktą dėl J.Narkevičiaus reaguoja su apgailestavimu, jog prezidentas pasidavė konservatorių, opozicijos bandymui diskredituoti ministrą.

„Bandymui, kuris buvo organizuotas, buvo planuotas ir atitinkamai kuriame nėra jokio realaus pagrindo abejoti ministro kompetencija“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė „valstiečių“ lyderis.

R.Karbauskis žada, kad nepasiduos

R.Karbauskis nemano, kad J.Narkevičius turi trauktis. Kartu jis aiškino, kad nėra jokio konflikto su prezidentūra.

„Mes kaip ir dirbome, taip ir dirbsime kartu vardan Lietuvos žmonių naudos, labo. Jeigu šnekėtumėme apie šitą situaciją, vėlgi prezidentas tikriausiai savo praktikoje pirmą sykį susiduria su tokia situacija. Jeigu jis būtų prezidentu ilgesnį laiką, jis būtų supratęs, kad čia dabar nieko naujo nevyksta. Tai yra sistemiška, tai yra planuojama. Taip būna tiesiog, kada puolamas asmuo per jo šeimą, per visa kita. Tiesiog apdedamas visokia informacija, kuri labai dažnai nieko bendra neturi su tuo darbu, kurį tas žmogus daro“, – mano jis.

R.Karbauskis tikino, kad J.Narkevičius stengiasi priimti sprendimus, kurių daug metų nepriėmė buvęs susisiekimo ministras.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Susitikimo akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Susitikimo akimirka

„Šiuo atveju paaiškinimas mums akivaizdus – jį sąmoningai bando išstumti iš tos ministerijos, tikėdamiesi, kad į tą ministeriją ateis kas nors, kas nedrįs kelti klausimo dėl buvusio ministro Roko Masiulio sprendimų, dėl to, kas ten yra pridirbta per ilgus metus“, – sakė R.Karbauskis.

Jis pabrėžė, kad valdančioji koalicija tikrai nesvarstys klausimo dėl J.Narkevičiaus pakeitimo.

„Aš galiu užtikrintai pasakyti viena – mes priežasties, kodėl jis turi būti atstatydintas, nematome. Ir, kaip paminėjau, prezidentas tiesiog neturėjo patirties, nematė to, kaip vykdavo anksčiau tokios pat akcijos, kada mes padarydavome sprendimus ir jie būdavo klaidingi, aišku. Aš turiu ir Broniaus Markausko (jis atsistatydino iš žemės ūkio ministro pareigų, kai kilo skandalas, jog be leidimo dirba svetimą žemę, – red. past.) situaciją omeny ir taip toliau. Mes patys pasiduodavome tam bandymui nukreipti viešąją nuomonę prieš vieną, kitą asmenį. Dabar jau patirties turime tiek, kad nepasiduosime“, – pabrėžė R.Karbauskis.

G.Kirkilas: bandoma sugriauti valdančiąją koaliciją

Prieš susisiekimo ministrą J.Narkevičių vykdomas puolimas, o tai yra bandymas sugriauti valdančiąją koaliciją, teigia jai priklausančios Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) pirmininkas Gediminas Kirkilas. Apie tai rašo BNS.

„Tai, kad šiuo metu vyksta didelis spaudimas, bandymas sugriauti koaliciją, tai yra akivaizdu“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė politikas, komentuodamas prezidento pareikštą nepasitikėjimą susisiekimo ministru.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gediminas Kirkilas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gediminas Kirkilas

„Manau, kad ir prezidentas yra spaudžiamas viešosios nuomonės. Jis ir pasakė savo nuomonę, bet galutinis žodis priklauso ministrui pirmininkui ir valdančiajai koalicijai“, – pridūrė G. Kirkilas.

Jis teigė asmeniškai nematąs pagrindo J.Narkevičiui atsistatydinti.

„Įtariu, kad ponas J.Narkevičius yra kažkur užmynęs ant kokių nors svarbių interesų šioje sistemoje. Tai akivaizdžiai matyti, dėl to ir tokia reakcija yra“, – svarstė LSDDP vadovas.

Turi trauktis

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis ketvirtadienį Seime sakė, kad konservatoriai visiškai pritaria G.Nausėdos pozicijai, jog J.Narkevičius turi trauktis.

Kartu G.Landsbergis aiškino, kad Vyriausybė demonstruoja nepagarbą visuomenei.

„Krentantis visuomenės pasitikėjimas tiek Vyriausybe, tiek J.Narkevičiumi, tiek tais pačiais „valstiečiais“ yra to išraiška. J.Narkevičius, mano nuomone, jau turėjo būti pasitraukęs. Čia nėra ką aiškinti“, – akcentavo konservatorių lyderis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Gabrielius Landsbergis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Gabrielius Landsbergis

Susisiekimo ministras, G.Landsbergio manymu, turi trauktis dėl sukurto chaoso, dėl interesų grupių.

„Tas yra mažiau skambėję, bet yra labai keistų dalykų vykdoma. Tiek su Klaipėdos uostu, su Baltarusijos kroviniais, vežamais per Lietuvą, ir kitais dalykais“, – aiškino jis.

G.Landsbergio teigimu, likę klausimai premjerui Sauliui Skverneliui: ar jam tinka J.Narkevičius, ar jam patinka tai, kaip veikia jo vadovaujama Vyriausybė, ir ką jis dėl to ketina daryti.

„Ir lygiai taip pat tegul įsivertina ir savo paties balsavimą dėl keliuko prie jo namų. Manau, kad visa tai susiję“, – pridūrė Seimo TS-LKD frakcijos seniūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius