Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 07 23

R.Karbauskis LVŽS laikraštyje palygino R.Pakso apkaltos priežastis ir D.Grybauskaitės laiškus

Liepą pasirodžiusiame naujame Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) laikraštyje „Už žemę ir žmogų“ partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis atvirai pasisakė, kad Seime rudenį buriama nauja tyrimo komisija gali nutarti imtis apkaltos prezidentei Daliai Grybauskaitei. Interviu savo partijos laikraščiui R.Karbauskis prezidentės laiškus kyšininkavimu įtariamam buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui Eligijui Masiuliui palygino su priežastimis, dėl kurių Rolandui Paksui buvo surengta apkalta.
Laikraštis „Už žemę ir žmogų“
Laikraštis „Už žemę ir žmogų“

Partijos laikraščio redaktoriaus Valentino Beržiūno paklaustas, ką mano apie D.Grybauskaitės susirašinėjimą su E.Masiuliu, R.Karbauskis tikino, kad jis, kaip ir teisininkai bei politologai, mano, kad laiškuose galima įžvelgti spaudimo žiniasklaidai požymių.

„Negalima bandyti paveikti žurnalistų per jų savininkus. Toks elgesys Konstitucijos prasme – netoleruotinas. Esu sakęs, kad mes turėjome apkaltą Prezidentui Rolandui Paksui ir, mano nuomone, priežastis, dėl ko R.Paksas neteko savo posto, nebuvo niekuo reikšmingesnė negu tos priežastys, apie kurias mes dabar šnekame viešoje erdvėje“, – palygino R.Karbauskis.

Taip pat interviu jis tvirtina, kad D.Grybauskaitės ir E.Masiulio susirašinėjimas privalo būti ištirtas, nes to nepadaryti esą būtų nusikalstama.

„Būtent dėl šios priežasties Seime verta pradėti tyrimą. Tikimės, kad jis turėtų atsakyti, ar buvo pažeidimų, kokie jie. Politikai privalo suvokti, kad taip elgtis negalima. Tai yra labai svarbu. Nesakau, kad savaime šio tyrimo tikslas yra Prezidentės apkalta. Tačiau negalime atmesti prielaidos, kad tyrimo metu gali paaiškėti aplinkybių, kurios galbūt vers sugrįžti ir prie apkaltos klausimo“, – partijos laikraščiui „Už žemę ir žmogų“ sakė R.Karbauskis.

Tiesa, anksčiau R.Karbauskis žiniasklaidai kalbėjo apie tai, kad Seime rudenį ketinama suburti specialioji tyrimo komisija turės pati įvertinti, ar prezidentės ir E.Masiulio susirašinėjimas turi būti jos tyrimo objektas.

„Komisija apsispręs, kiek šis epizodas yra svarbus šitam tyrimui“, – pristatydamas registruojamą siūlymą burti tyrimo komisiją žurnalistams sakė R.Karbauskis.

S.Skverneliui vietos pirmame puslapyje neliko

LVŽS savo laikraštį šiemet spausdino Latvijoje. Su įmone „Poligrafijas grupa Mūkusala“ partija sutarė, kad už 12 tūkst. eurų laikraštis „Už žemę ir žmogų“ išeis 250 tūkst. vienetų tiražu.

Naujo partijos laikraščio pirmame puslapyje, kaip įprasta, daugiausia vietos skirta R.Karbauskio mintims ir nuotraukai. Šalia jo, kaip bebūtų neįprasta, ne premjeras Saulius Skvernelis, o LVŽS nepriklausantis Kauno meras Visvaldas Matijošaitis ir sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

15min nuotr./Visvaldas Matijošaitis ir Saulius Skvernelis
15min nuotr./Visvaldas Matijošaitis ir Saulius Skvernelis

Abu šie politikai laikraščiui davė interviu. S.Skvernelio LVŽS laikraštis nekalbino. Tik pusėje antrojo puslapio trumpai išvardinti pagrindiniai Vyriausybės darbai.

Be šių politikų, partijos laikraštyje LVŽS dar reklamuoja Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį, vicepirmininką Arvydą Nekrošių, ministrus Virginijų Sinkevičių, Giedrių Surplį, Liną Kukuraitį Seimo narius Mindaugą Puidoką, Astą Kubilienę, Guodą Burokienę, Dainių Kepenį, Tomą Tomiliną.

Visas partijos laikraščio puslapis skirtas interviu su atsistatydinusiu žemės ūkio ministru, Seimo nariu Broniumi Markausku.

Prie daugumos laikraščio straipsnių nurodoma, kad jų autorius – redaktorius V.Beržiūnas. Tačiau publikacija „Viešąją erdvę užkariauja „netikros naujienos“ palikta be autorystės. Nurodoma, kad tai – LVŽS informacija. Šiame tekste teigiama, kad jis sukurtas mitams paneigti ir kalbama apie LRT tyrimą, apie konservatorius, socialdemokratus, Rusijos įtaką R.Karbauskio verslui ir finansavimą gynybai.

Laikraštis „Už žemę ir žmogų“
Laikraštis „Už žemę ir žmogų“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius