-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 13

R.Karbauskis nemano, kad J.Narkevičius vertas interpeliacijos: „Ministrą galėjo pakišti“

Vertindamas susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus vizitą Abu Dabyje ir ministro vakarienę, už kurią sumokėjo Lietuvos automobilių kelių direkcija, valdančiųjų „valstiečių“ lyderis sako, kad tai – ne korupcija ir kalbėti apie interpeliaciją nėra reikalo. Jo manymu, J.Narkevičių galėjo pakišti ta pati už vakarienę atsiskaičiusi, audituojama įstaiga.
Jaroslavas Narkevičius
Jaroslavas Narkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

R.Karbauskis pabrėžė nežinantis visų įvykio aplinkybių, tačiau pagyrė rugpjūtį pradėjusį dirbti ministrą už atsakomybę ir kompetenciją.

„Aš nesiimsiu vertinti visų aplinkybių, nes aš jų nežinau. Aš paprasčiausiai pasakysiu, kad ministras yra atsakingas, savo darbą suprantantis. Gal patirtis vienuose ar kituose dalykuose šiek tiek mažesnė, nes ministras savo pareigose dirba labai trumpą laiką“, – dėstė jis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis

Politikas darė prielaidą, kad J.Narkevičius neįvertino „kažkokių aplinkybių“.

„Bet aš manau, tai tikrai nėra ta priežastis, kad dabar kelti nepasitikėjimo ministru [klausimą]. Manau, kažkas vis tiek įvertins tas aplinkybes“, – pridūrė R.Karbauskis.

Parlamentaras atkreipė dėmesį, kad už susisiekimo ministro vakarienę vizito metu sumokėjo ministerijai pavaldi, šiuo metu audituojama įstaiga, ir spėjo: gal J.Narkevičius pateko į spąstus?

„Viena aplinkybė yra, kuri man kelia susirūpinimą. Kalbama apie santykį įstaigos, dėl kurios veiklos daugiausia kyla klausimų. Toks vaizdas, kad ne iš supratimo ministrą galėjo pakišti truputį – pabandyti pakišti. Kad jis nebūtų toks reiklus, koks jis yra.

Jis bus reiklus, nes kitaip jis nebus ministras.

Bet jis bus reiklus, nes kitaip jis nebus ministras. Mes norim, kad jis būtų reiklus. Kelių priežiūra, kelių remonto darbai sukelia didžiausią susirūpinimą iš mūsų pusės“, – patikino R.Karbauskis.

Ketvirtadienį jis pažadėjo aptarti šį klausimą su koalicijos partnerės Lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos nariu J.Narkevičiumi – esą paragins būti atsargesniu.

„Aš būsiu griežtas, bet ne iki interpeliacijos ar kažko panašaus. Aš paprašysiu ministro, kad tokiais atvejais jis įvertintų visas galimas rizikas. Čia tikrai ne korupcija, ne kažkas panašaus“, – teigė „valstietis“.

Trečiadienį 15min studijoje viešėjęs Seimo Ekonomikos komiteto pirmininko pavaduotojas konservatorius Dainius Kreivys pareiškė, kad J.Narkevičiaus veiksmai Abu Dabyje gali kirstis su įstatymais – esą kyla abejonių, ar jis toliau gali eiti pareigas.

Abu Dabyje pasauliniame kelių kongrese susisiekimo ministras J.Narkevičius dalyvavo spalio pradžioje. Kongreso metu jis turėjo vakarienę, už kurią atsiskaityta iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos reprezentacinių išlaidų kišenės.

Vakarienėje dalyvavo kai kurių Lietuvos aukštųjų mokyklų atstovai, kelininkai, Susisiekimo ministerijos atstovai, J.Narkevičių lydėjusi ministerijos valdininkė, pats ministras. Kitų šalių atstovų susitikime nebuvo.

VIDEO: J.Narkevičius purto valdomas įstaigas, bet pats vakarieniauja Abu Dabyje – ar tai sąžininga politika?

Anglų kalbos nemokantis, į komandiruotę išvykęs J.Narkevičius jos metu taip pat turėjo skaityti pranešimą, tačiau vietoje į sceną stojo viceministras Vladislavas Kondratovičius, nors švieslentėje žibėjo J.Narkevičiaus pavardė.

Premjeras Saulius Skvernelis, vertindamas ministro vizitą, teigė, kad jis buvo būtinas, o reprezentacijai leidžiamas lėšas, anot jo, prižiūri kontrolės institucijos.

„Tiek ministras, tiek institucijos turi reprezentacines lėšas atstovavimui tiek šalies viduje, tiek užsienyje, tai turi būti daroma griežtai laikantis įstatymų ir Vyriausybės nutarimų“, – žurnalistams trečiadienį sakė S.Skvernelis. Jo pasisakymą cituoja BNS.

Plačiau apie J.Narkevičiaus kelionę – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius