Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 22

R.Karbauskis: nemokami muziejai vaikams ir senjorams atsieitų apie du milijonus eurų

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis tikisi, kad jau nuo birželio pavyks įgyvendinti idėją dėl nemokamų valstybinių muziejų vaikams ir senjorams. Jis skaičiuoja, jog tai per metus atsieitų apie 2 mln. eurų.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Tuo tarpu sudaryti sąlygų vaikams nemokamai lankytis spektakliuose kitąmet nepavyks dėl finansinių priežasčių, tačiau R.Karbauskis sako dėl šios iniciatyvos neatsitrauksiantis ir ieškosiantis galimybių ją įgyvendinti vėliau.

„Aš tikiuosi, jei pavyks nuo birželio pirmos, atostogų pradžios, kad lankymasis visuose muziejuose, valstybės nuosavybėje esančiuose, būtų nemokamas visiems vaikams ir senjorams, šioms dviems amžiaus grupėms sudaryti sąlygas, kad jie nemokamai lankytųsi muziejuose“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė R.Karbauskis.

„Šnekant apie teatrus, nemokamus spektaklius – kitais metais mes to nesugebėsime padaryti dėl finansinių klausimų. Bet nuo pačios idėjos mes nesitrauksime, tai mūsų rinkiminis pažadas, tai labai svarbu. Tam pinigų Lietuvos valstybė turi rasti ir ras.

Aš dabar negaliu atsakyti į klausimą dėl teatrų, bet dėl muziejų – tai sudarys keletą, tikriausiai apie du milijonus eurų Tai – nemaža suma, bet jei šnekėtumėme apie Lietuvos biudžetą ir prioritetus, tai yra nedaug“, – kalbėjo valdančiųjų „valstiečių“ frakcijos seniūnas.

Apie planus sudaryti sąlygas vaikams ir senjorams nemokamai lankytis muziejuose Seimo Kultūros komiteto pirmininkas R.Karbauskis pranešė trečiadienį per komiteto posėdį. Politiko teigimu, moksleivių vedimas į muziejus turėtų būti įtrauktas į ugdymo programas.

Jis trečiadienį per Seimo Kultūros komiteto posėdį atskleidė ir dar vieną sumanymą – kad kiekvienas moksleivis kartą per metus nemokamai aplankytų teatrą.

„Pavyzdžiui, yra viena diena, sakykime, trečiadienis, visi valstybiniai teatrai vaidina nemokamai. (...) pasirenkami tie spektakliai, kurie pagal amžiaus grupę tinkami, tada užsisako kvietimus. Mokyklos bendradarbiauja su teatrais“, – dėstė R.Karbauskis.

Abi iniciatyvos būtų finansuojamos iš valstybės biudžeto.

Pagal kultūros ministro patvirtintą tvarką, šiuo metu moksleiviai nemokamai muziejus gali lankyti rugsėjo 1-ąją. Kitomis dienomis bilietai jiems kainuoja pusė kainos, tokia pati nuolaida galioja ir studentams, privalomosios karo tarnybos kariams. Nemokamai muziejų ekspozicijas gali lankyti ikimokyklinio amžiaus vaikai, vaikų globos namų auklėtiniai, asmenys, kuriems nustatytas neįgalumo lygis ir juos lydintieji, asmenys, kuriems sukako 80 metų ir vyresni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius