-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 09

R.Karbauskis partizanų vado A.Ramanausko-Vanago laidotuvėse nedalyvavo dėl ligos

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis dėl sveikatos negalėjo dalyvauti nei popiežiaus Pranciškaus vizito Lietuvoje renginiuose, nei istorinėse Lietuvos partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago laidotuvėse. Valdančiosios partijos pirmininkas sako, kad pagarbą partizanui atidavė individualiai.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Valstiečių“ pirmininkas R.Karbauskis su kitais Seimo nariais antradienį parengė ir Seimui teiks svarstyti deklaraciją dėl A.Ramanausko-Vanago pripažinimo Lietuvos vadovu.

Tačiau dalis opozicijos dar savaitgalį socialiniuose tinkluose piktinosi, kad R.Karbauskis pats nepasirodė partizano A.Ramanausko-Vanago valstybinėse laidotuvėse, vykusiose penktadienį ir šeštadienį.

Todėl opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Gabrielius Landsbergis antradienį Seime suabejojo R.Karbauskio iniciatyvos pripažinti A.Ramanauską-Vanagą valstybės vadovu nuoširdumu.

„Mane stebina pats teikėjas R.Karbauskis. Būtų šaunu, kad jis būtų bent jau laidotuvėse apsilankęs prieš teikdamas siūlymą. Dėl to atrodo kiek nenuoširdžiai jo noras“, – žurnalistams Seime, anot BNS, sakė G.Landsbergis.

R.Karbauskio atstovė spaudai Dalia Vencevičienė 15min nurodė, kad LVŽS pirmininkas laidotuvėse nedalyvavo dėl sveikatos problemų.

„Pagarbą A.Ramanauskui-Vanagui R.Karbauskis atidavė individualiai, prie kapo, kadangi dėl ligos negalėjo atvykti šeštadienį“, – nurodė ji.

Pasak atstovės spaudai, vertindamas opozicijos pastangas bet kokia kaina ir ne visada etiškais būdais siekti viešumo, jis mano, kad kai kurie opozicijos atstovai vietoje deramos pagarbos bando šio iškilaus asmens laidotuves paversti pigaus politikavimo įrankiu.

„A.Ramanauskas-Vanagas didvyriškai kovojo už laisvą, nepriklausomą Lietuvą, paaukojo savo gyvybę. R.Karbauskio teigimu, svarbiausia, ką kiekvienas jaučiame, ką darome, kad A.Ramanauskui-Vanagui būtų atiduota derama pagarba ir būtų tinkamai įamžintas jo atminimas.

R.Karbauskis girdėjo kai kurių konservatorių, jo nuomone, su politiko etika nederančius pasisakymus ir svarstymus, kodėl jo nebuvo laidotuvėse. Jis taip pat skaitė opozicijos neigiamus atsiliepimus apie jo inicijuotą deklaraciją ir siekį suvienyti istorikus, visuomenę ir politikus pripažįstant A.Ramanauską-Vanagą okupuotos valstybės vadovu.

R.Karbauskio teigimu, jeigu Seimo kolegos būtų atidesni, rodytų didesnę pagarbą vieni kitiems, jie taip nesielgtų ir nekurtų įvairių sąmokslo teorijų“, – nurodė R.Karbauskio atstovė.

Klausimų, kodėl R.Karbauskis, valdančiosios partijos lyderis, nedalyvauja oficialiuose renginiuose kilo ir per popiežiaus Pranciškaus vizitą Lietuvoje, kuris vyko prieš dvi savaites.

Tuomet R.Karbauskis feisbuke parašė, kad serga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius