-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 06 05

R.Karbauskis: patvirtinus NSGK tyrimo išvadas, reikės sudaryti naują komisiją

Valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis teigia, kad Seimui patvirtinus Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) išvadas bus sudaryta nauja parlamentinio tyrimo komisija, kad ši pratęstų NSGK darbą.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Neabejoju tuo, kad po patvirtinimo šių išvadų tyrimas bus pratęstas“, – antradienį Seime žurnalistams sakė R.Karbauskis.

Anot jo, yra labai daug temų, kurios liko nenagrinėtos.

„Galvoju, kad parlamentinė komisija tai darys. Toks statusas būtų“, – teigė „valstiečių“ lyderis.

Tuo metu NSKG pirmininkas „valstietis“ Vytautas Bakas teigė tyrimo tęsti neketinąs. Anot jo, reikia pirmiausia įgyvendinti tai, ką atskleidė jo vadovaujamas tyrimas. LRT radijui komiteto vadovas sakė dvejus metus nebevadovausiąs jokiam parlamentiniam tyrimui.

„Taip, komitetas baigė darbą, uždavinį jis įvykdė, ir mes labai dėkingi komitetui, kad tas darbas yra padarytas, bet tame procese išaiškėjo, kad temų, kurios nebuvo liečiamos, yra labai labai daug“, – savo ruožtu kalbėjo R.Karbauskis.

Anot jo, viena iš naujo parlamentinio tyrimo krypčių būtų politikų atsakomybė.

„Dabar akcentas yra daugiau į verslo atsakomybę, nors visiems aišku, kad verslas naudojosi galimybėmis, nes jeigu politikai nebūtų pasidavę tai įtakai, jokios įtakos nebūtų galima padaryti. Į klausimus, kaip politikai tam pasidavė, kodėl, kurie, kaip stipriai, bus atsakyta“, – tvirtino R.Karbauskis.

Seimui antradienį pristatomos NSGK tyrimo išvados dėl verslo grupių įtakos politiniams procesams ir sprendimų priėmėjams. Jose teigiama, kad Rusijos energetikos milžinė „Rosatom“ ir lietuviškas koncernas „MG Baltic“ neskaidriais būdais darė įtaką politikams ir tarnautojams, tokia jų veikla kelia grėsmę valstybės sąrangai ir nacionaliniam saugumui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius