-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 03 15

R.Karbauskis persikraustė į Seimo salės galą: pritrūko vietos ar nebenori būti dėmesio centre?

Pirmąją pavasario sesijos savaitę kai kurie Seimo nariai pakeitė savo sėdimas vietas posėdžių salėje, sako valdančiosios Valstiečių ir žaliųjų frakcijos atstovė Rima Baškienė. Jos teigimu, taip nutiko, nes į Mišrią Seimo narių grupę perėjo daugiau parlamentarų, sėdėjimo vietą paprašė pakeisti frakcijos lyderis Ramūnas Karbauskis.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Pasikeitimai įvyko. Ir tie pasikeitimai įvyko todėl, kad Mišri Seimo narių grupė ženkliai padidėjo: kolegė Aušrinė Armonaitė iš liberalų perėjo į šią Seimo narių grupę, Naglis Puteikis, Mindaugas Puidokas... Tai buvo būtina ir toks buvo prašymas seniūnų, kur įvyko pasikeitimai. Dėl to išėjo toks persėdimo procesas“, – penktadienį 15min pasakojo R.Baškienė, teigusi, kad Seimo narių persodinimu rūpinosi Seimo pirmininko pavaduotojas Arvydas Nekrošius.

Mišrią Seimo narių grupę sudaro buvę „valstiečiai“ Justas Džiugelis, Bronislovas Matelis, Mindaugas Puidokas, Naglis Puteikis, Povilas Urbšys, buvęs konservatorius Mantas Adomėnas, buvę liberalai Aušrinė Armonaitė, Gintaras Steponavičius, buvę „tvarkiečiai“ Rimas Andrikis ir Petras Gražulis.

Nuo kadencijos pradžios Mišrioje Seimo narių grupėje nuolat dirba tik Aušra Maldeikienė.

Anot R.Baškienės, parlamentarų sėdėjimo vietos posėdžių salėje keičiamos siekiant geresnio darbo, sklandesnės komunikacijos.

„Frakcija paprastai nori sėdėti kiek įmanoma kompaktiškiau. Būtų labai lengva tai padaryti, jeigu tų laisvų vietų būtų daug, o dabar reikia perskirstyti“, – dėstė politikė.

Pageidavimą sėdėti Seimo salės gale išreiškė antroje eilėje nuo galo dirbęs R.Karbauskis, sakė jo kolegė.

„Valstiečių“ lyderis anksčiau sėdėjo eilės krašte. Jam iš dešinės – premjeras Saulius Skvernelis, toliau – ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius.

Penktadienį R.Karbauskio mobilusis telefonas buvo išjungtas, todėl jo paklausti, kodėl panoro persėsti, nepavyko.

„Prie jo prieina labai daug kolegų norėdami paklausti vieno ar kito klausimo kaip seniūno. Jis ir sako, man patogiau, netrukdant posėdžio, atsikelti ir nueiti toliau į salės gilumą, [...] nekeliant triukšmo, nerodant, kad salės viduryje vyksta kokie tai pokalbiai“, – pasakojo R.Baškienė.

Tačiau gali būti ir kitų priežasčių. R.Karbauskis ne kartą fotografų iš Seimo salės balkono buvo įamžintas naršantis planšetėje, taip fiksuotas ir jo susirašinėjimas, o paskutinę eilę iš Seimo balkono nufotografuoti sunkiau. Be to, Seimo posėdžiai filmuojami, tačiau iš nugaros taip pat fiksuojamos pirmosios kelios, bet ne paskutinė eilė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis ir Rima Baškienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis ir Rima Baškienė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis ir Rima Baškienė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis ir Rima Baškienė

Beje, R.Baškienė taip pat kelis kartus keitė sėdėjimo vietą.

„Sėdėjau šalia Agnės Širinskienės, o po to perėjau į pirmą eilę ir sėdėjau su Povilu Urbšiu, galvodama, kad man kaip vicepirmininkei patogiau pribėgti ir padėti pirmininkui pirmininkauti, jeigu reikalinga. Bet kadangi Mišri Seimo narių grupė plėtėsi savo apimtimi, reikėjo jau ankstėliau užleisti savo vietą, kad jie sutilptų. Šalia Povilo Urbšio tada atsisėdo M.Adomėnas, ir aš jau visą sesiją, pusmetis sėdžiu paskutinėje eilėje“, – kalbėjo „valstietė“.

Tikėtina, kaip teigė ji, kad po antrojo savivaldos rinkimų turo, kuriame dalyvauja kai kurie Seimo nariai, pasikeitimų posėdžių salėje dar bus.

Kaip atrodo frakcijų ir parlamentarų išsidėstymas Seimo posėdžių salėje, galite pasižiūrėti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius